KIRIKKALE
25°

Tekbıyıkoğlu’ndan Üniversiteye veda ziyareti 

Valiler Kararnamesi ile Tunceli’ye atanan Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan’a veda ziyaretinde bulundu. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyaret sonrasında Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Üniversite senato toplantısına konuk oldu.


ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLEDİ 
Senato toplantısına , Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğretim Üyesi Şevket Evci ve senato üyeleri katıldı.
Üniversiteye verdiği destek dolayısıyla Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na teşekkürlerini ileten Aslan, “Kırıkkale Üniversitesi’nde göreve başlamamdan bu yana ilimizde görev yapan Valilerimiz M. İlker Haktankaçmaz, Yunus Sezer ve siz devletin hep sıcak yüzünü gösterdiniz. Şehirdeki ve Üniversitemizdeki çalışmalarımızda, işlerimizde bizlere her zaman yardımcı olduğu ve işlerimizi kolaylaştırdığı için Sayın Valimize huzurunuzda teşekkür ederim. Kendisiyle güzel çalışmalarımız oldu. İnşallah gittiği yerde de kıymeti bilinir. İnşallah hayırla gider. Yeni görevinde Sayın Valimize başarılar diliyorum” dedi

BUNUN TEMELİNDE BAŞKA BİR ŞEY VAR
Üniversitenin Kırıkkale’ye çok büyük bir katkısı olduğunu ifade eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Ziya Paşa, “Hiçbir inkılap iyi bir bürokrat yetiştirmekten daha kuvvetli bir inkılap değildir” der. Bir devletin en önemli güçlerinden bir tanesi kendi alanına hakim, etkin, çalışkan, gayretli, insiyatif alabilen bürokratlar yetiştirebilmesidir. Bunun bir okulu da yok. İyi üniversitelerde okumakla iyi yönetici olunmuyor. Bunun temelinde başka bir şey var. Beşeri münasebetlerinizdeki kabiliyetiniz, tavırlarınız, fıtratınız, yaşam hikayenizin size verdikleri ve sizden aldıkları bu noktada önemlidir.”  

ÖZEL SEKTÖRDE TECRÜBEM OLDU
“Ankara’da doğup büyüdüm. Aslen Sungurluluyum. Her iki tarafa da yakın olması yönüyle Kırıkkale’yi evim gibi gördüm. Özel sektörde tecrübem oldu. Sonrasında devlet hizmetinde bulunmanın fıtratıma daha uygun olduğunu düşündüm.  Mülki idare amirliği görevinde bir çok yer görüyorsunuz ve çevresini de öğreniyorsunuz. Gittiğiniz yerlere çabuk alışıyorsunuz. Kırıkkale’de evim gibi çalıştım. Hiç mutlu olmadığım kadar mutluydum. Şimdi de memleketin çok özel bir bölgesi olan Tunceli’ye atamamız gerçekleşti. Bilmediği için kimileri çekinse de Tunceli çok ama çok güzel ve özel bir yer.”

GÜNÜN ANISINA HEDİYE SUNDU 
“Sanki tam da bana göre bir yer. Allah mahcup etmez inşallah. Görevimizi layıkıyla yapmaya çalışacağız. Kırıkkale Üniversitesi’nin, Kırıkkale’ye çok büyük bir katkısı olduğunu düşünüyorum. Şehrimizin gelişmesine önemli bir katkısı var. Şehirde yapılan projelerin her zaman ortağı oldular. Başka yerlerden gelen öğrenciler Kırıkkale’yi tanıdılar. İlimize katkıda bulundular. Şehrimiz de Üniversitemiz de büyümeye devam edecek. Kırıkkale Üniversitesi, Anadolu’nun en kuvvetli üniversitelerinden bir tanesi. Bunda başta Rektör Hocamız olmak üzere sizin gibi değerli akademisyenlerin çok büyük katkısı var. Rektör Hocamızdan ve Üniversitemizden ben her zaman razı oldum. Hakkınızı helal edin” şeklinde konuştu.
Konuşma sonrasında Rektör Aslan, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’na şehrimizin sembollerinden olan Çeşnigir Köprüsü'nün resmedildiği çini çalışmasını hediye etti.

Haber: Ahmet Gökdemir 

 

İlginizi Çekebilir

Cami çıkışı vatandaşa aşure ikramı

İlginizi Çekebilir

Bir Bozkır hikayesi 'Kırıkkale'

İlginizi Çekebilir

Tokmak köfte ve pelte için coğrafi işaret alınacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

84584

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171