KIRIKKALE
32°
00:27

Yatsı'ya Kalan Süre

Taşınmaz ticaretinde ‘Yetki Belgesi’ almak zorunlu

Kırıkkale Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz ve yönetim kurulu üyeleri, TSO Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu’nu ve Ticaret ve Sanayi İl Müdürü Seyfettin Çetiner’i ziyaret etti. Almaz gerçekleştirdiği ziyaretlerde, mesleki yeterlilik belgesi


“100 SAATLİK EĞİTİM BELGESİ ŞARTI”
Ziyaretlerine Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ahmet Şerbetçioğlu ile başlayan Kırıkkale Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Ramazan Almaz, Şerbetçioğlu’ndan ‘mesleki yeterlilik belgesi’ konusu ile ilgili bilgiler aldı. 100 eğitim belgesi şartı getirildiğini belirten Almaz; “İlimizde emlak alım satım işi yapan ve bu güne kadar mesleki yeterlilik belgesini almayan meslektaşlarımızın 31 Temmuz 2021 tarihine kadar belge almak için müracaat etmeleri halinde, belirlenen sınav tarihinde sınava tabi tutularak, sınavı kazanlar belgelerini almaya hak kazanacaklardır. 31 Temmuz 2021 tarihinden sonra belge almak için müracaat edecek olan meslektaşlarımıza 100 saatlik eğitim belgesi şartı getirilmiştir. Bu nedenle 31.07.2021 tarihine kadar Mesleki Yeterlilik Belgesi için müracaat edenlerden müracaat sırasında 100 saatlik eğitim belgesi şartı aranmayacaktır.” dedi. Almaz’a gerçekleştirdiği ziyarette, Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nezir Güler eşlik etti.

“YETKİ BELGESİ ŞART”
Başkan Ramazan Almaz daha sonra Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner’i ziyaret etti. Burada da açıklamalarda bulunan Almaz; “Yönetmelik gereği, ilimizde bulunan emlak ve taşınmaz ticareti yapan tüm esnaf ve tacirlerin Ticaret İl Müdürlüğünden "Yetki Belgesi" almaları gerekmektedir. 31 Temmuz 2021 tarihi itibarıyla bazı muafiyetler ve kolaylıklar sağlanan yönetmeliğe göre emlak alım satım ve kiralama işiyle uğraşan esnaflarımız almış oldukları belgelerinin Taşınmaz Ticareti Belge Sistemi’ne kayıt yapılması gerekmektedir. Bu nedenle yetki belgesi olmayan esnafımıza kanunun ilgili maddeleri gereği cezai duruma düşmemeleri bakımından 09. Temmuz 2021 Cuma günü saat 15.00 de Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı salonunda eğitim toplantısı düzenlenecektir. Emlak Alım Satım ve Kiralama işi yapan tüm emlakçıların katılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

56775

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171