KIRIKKALE
25°
00:12

Öğleye kalan Süre

Tapuda yeni dönem başlıyor

Türkiye Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen "Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor.


WEBTAPU HİZMETE GİRDİ
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, tapu işlemlerinin hızlandırılması ve kolaylaşması adına birçok çalışma gerçekleştirdi. Bu çerçevede vatandaşların fiziki ortama gerek duymadan her türlü tapu işlemlerini güvenli bir şekilde internet üzerinden gerçekleştirebileceği WebTapu uygulaması hayata geçirildi.

İŞLEMLER E-DEVLET ÜZERİNDEN
Vatandaşların, e-Devlet üzerinden her türlü evrak işlemlerinin de gerçekleştirilebildiği sistemin kullanımı zamanla artarak günlük işlem sayısı 200 bini buldu.

“TÜRKİYE TAPU” UYGULAMASI GELİYOR
Diğer yandan da tapu işlem süreçlerini kişi ve mekana bağlı kalmadan çözmeyi amaçlayan "Türkiye Tapu" uygulamasının 2024 yılının sonunda devreye alınması planlanıyor. Uygulamanın hayata geçmesiyle tapu işlem süreçleri de personelin çevrimiçi işlemleriyle hızlı bir şekilde yapılacak. Tapu satış işlemleri ayrıca 1 Temmuz'dan bu yana noterlikler vasıtasıyla da yapılabiliyor.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de ilk olan tesis Kırıkkale’ye kuruluyor 

İlginizi Çekebilir

Tapuda yeni dönem başlıyor

İlginizi Çekebilir

El Nina soğukları kapıda!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

57722

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171