KIRIKKALE
22°

Sınıfta kalma geri geldi!

Milli Eğitim Bakanlığı, liselerde sınıf tekrarı yapma (sınıfta kalma) kuralını geri getirdi. Lisede 50 puan ortalamayla sınıf geçilemeyecek, alt sınıf dahil 6 derste başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. Mazeretsiz 10 gün devamsızlık yapan da sını


BAŞARISIZ OLAN ÖĞRENCİ SINIF TEKRARI YAPACAK
Milli Eğitim Bakanlığı kararını verdi. Liselerde sınıf tekrarı yani sınıfta kalma geri geldi. Alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan sınıfta kalacak. O sınıfı bir sonraki yıl tekrar okuyacak...Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

50 ORTALAMAYLA SINIF GEÇİLEMEYECEK
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.  Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.

AÇIK LİSE'YE GEÇİŞTE KISITLAMA
Açık liseye geçişlere de kısıtlama getirildi. Bundan böyle yönetmelik kapsamında, istisnai durumlar hariç açık liseye geçilemeyecek. Milli sporcular, tutuklular, şehit ve gazi yakınları bu düzenlemeden muaf olacak.

DEVAMSIZLIKTA YENİ KURALLAR
Yeni yönetmelikte devamsızlık kuralları da değiştirildi. Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü toplamda 30 günü aşan öğrenciler not ortalaması ne olursa olsun başarısız sayılacak. Özürsüz 2 gün üst üste devamsızlık yapan öğrencinin durumu velilere bildirilecek.
 

İlginizi Çekebilir

Okula başlayacak öğrenciler dikkat 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin güzellikleri öğrencilere tanıtıldı

İlginizi Çekebilir

Ara tatil uzatılıyor mu?

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51014

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171