KIRIKKALE
25°
06:6

Öğleye kalan Süre

Sıcaklıklar ve nem oranı artıyor 

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de hava sıcaklıkları giderek artıyor. Her yıl ağustos ayının ilk günlerine denk gelen eyyam-ı bahur sıcakları başlıyor. Pek çok kentte sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak.


EYYAM-I BAHUR SICAKLARI BAŞLIYOR
Sıcaklık mevsim normallerinin üstünde seyrederken, Kırıkkale dahil birçok ilde megakent İstanbul, İzmir ve Başkent Ankara’da hava sıcaklıklarının 40 dereceye kadar çıkması bekleniyor. Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de hava sıcaklıkları giderek artıyor. Her yıl ağustos ayının ilk günlerine denk gelen eyyam-ı bahur sıcakları başlıyor. Pek çok kentte sıcaklık 40 derecenin üzerine çıkacak.

NORMALLERİN ÜSTÜNE ÇIKACAK
Yaz mevsiminin en sıcak günleri yaşanacak. 'Eyyam-ı bahur' sıcakları başlıyor. Yerini "çöl sıcakları", "cehennem sıcakları" ve "Afrika sıcakları" gibi terimlere de bırakan eyyam-ı bahurun, Türkiye'nin güney ve batı bölgelerinde etkisini göstermesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcakların artacağını bildirdi. Tahminlere göre hava sıcaklığı, önümüzde ki günlerde normallerin üstüne çıkacak.

ZORUNLU OLMADIKÇA DIŞARI ÇIKMAYIN 
Hava sıcaklığı hayatı olumsuz etkilerken, bu illerdeki vatandaşların zorunlu olmadıkça saat 11.00 ile 16.00 arasında dışarı çıkmamaları tavsiye edildi. Kronik rahatsızlığı olanlar, sıcak hava dalgası sebebiyle, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Haber: Meryem Tekin (Stajyer)

İlginizi Çekebilir

Sıcaklıklar ve nem oranı artıyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

96119

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171