KIRIKKALE
22°
02:34

Akşam'a Kalan Süre

Saygılı: “Muhtarlarımız devletin ilk basamağıdır”

Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı; “Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın devlet ile buluştuğu ilk basamaktır”


YOĞUN BİR YAZ GEÇİRDİK
Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Kırıkkale Şehir Merkezinde görev yapan muhtarlar ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Yapılan çalışmaların değerlendirilip, muhtarların istek ve şikayetlerinin alındığı toplantıda konuşan Başkan Saygılı, Belediye olarak yoğun bir yılı geride bıraktıklarını, Etiler Köprülü Kavşağın tamamlanarak açıldığını, şehir merkezinde 130 bin tonun üzerinde asfalt atıldığını söyledi. 

DIŞ KAYNAKLAR İLE YATIRIMLARI HAYATA GEÇİRDİK
Başkan Saygılı, yapılan yatırımların büyük bir bölümünün belediye sağlanan dış kaynaklar ile yapıldığını belirterek “Etiler Köprülü Kavşağın bugün yapılmak istense maliyetinin 200 Trilyon. Parklarımız yapıldı, Etiler- Sanayi, Yenimahalle – Çalılıöz, Bahçelievler, mahallelerimize yeni parklar kazandırdık. 130 bin tonun üzernide asfalt attık, kilit parke döşeme işlemelerini yaptık. Bilim Merkezimizin temelini attık yükseliyor. Onlarca yeni aracı belediyemiz hizmet filosuna kattık. Daha bir çok yatırımımız da sürüyor. Bunlar kolay yapılan işler değil.  Hepsini Kırıkkale Belediyemize yük getirmeden gerçekleştirdik” İfadesini kullandı.  

ŞEHRİMİZE UMUT OLDU
Muhtarlar ile iyi bir diyalog içinde olduklarını söyleyen Başkan Saygılı “Muhtarlarımızın seçildikleri mahalleler için dertlendiklerine şahit oluyoruz, hepiniz ile uyum ve iletişim içindeyiz. Mahallerimiz için dertlendiğinizi görüyoruz, aynı şekilde biz de sizler gibi tüm şehrimiz için dertleniyoruz. Dertlenirkende şehrimize yeni umutlar arıyoruz. Bunun içinde Jandarma Genel Komutanlığının deposunu şehrimize kazandırdık. Burası uluslar arası bir faaliyet noktası olacak, şehrimizin nüfusuna artış sağlayacak, zincirleme bir çok katkı sağlayacak şehrimize. Yine Roket-San yan dalları ile şehrimizin önümüzde ki yıllarda en büyük umudu olacak. Şehrimize kazandırılmasında büyük emek harcadık, buna şait olan Genel Müdürümüz’de bize bu çalışmalarımız karşılığı çalıştırılacak olan personellerde öncelik olarak Kırıkkaleli gençlerin tercih edileceği sözünü verdi” dedi.

EBEDİ KALACAK DEĞİLİZ
Seçildikleri görevlerde ebedi olarak kalacakları bir durumları olmadığını söyleyen Başkan Saygılı “Önemli olan şehrimizden, burada yaşayanlardan bir Allah razı olsun demek, biz bu bütün işleri birlikte yaptık, yarın görevlerimizden çekilip, normal yaşantımıza döndüğümüzde bu yapılan işleri hep birlikte bizim dönemimizde yapıldı diyeceğiz. Şehrimizi çok güzel noktalarda göreceğiz” dedi.

MUHTAR ÇOCUĞU OLARAK ARANIZDA OLMAKTAN MUTLUYUM
Bende bir muhtar çocuğuyum diyen Başkan Mehmet Saygılı “Sizlerin arasında olmaktan bende çok mutluyum, muhtarlığın ne kadar önemli olduğunu rahmetli babamdan biliyorum. O da 4 dönem muhtarlık yaptı. Sizler halkımızın ilk adımı, devlet ile vatandaşın bağ kurduğu ilk basamaksınız. Hep birlikte Allah Razı olsun alamaya talibiz. Yaptığımız görevlerde vicdani olarak rahat isek gerisi önemli değil” dedi. Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Behsat Kürkçü’de düzenlenen toplantıdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek Başkan Saygılı’ya çalışmalarında başarılar dileyip, muhtarların bu toplantıda sorularını dile getirmek istediğini belirtti.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Saygılı: “İnandık, çok çalıştık ve kazandık”

İlginizi Çekebilir

Saygılı: “Peygamberimiz insanlığa rahmet olarak gönderildi”

İlginizi Çekebilir

Saygılı: “Kadınlarımız seçkin yere sahiptir”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

74956

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171