KIRIKKALE
21°
04:17

İmsak'a Kalan Süre

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak? Şampiyonlar Ligi finali nerede oynanacak? Şampiyonlar Ligi finali hangi kanalda?

Futbol dünyasının en prestijli turnuvalarından biri olarak gösterilen UEFA Şampiyonlar Ligi final maçına sayılı günler kaldı. Hal böyle olunca dünyanın dört bir yanında futbolseverler, Şampiyonlar Ligi finali ne zaman oynanacak? Şampiyonlar Ligi finali ne


ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE SON 16 TURUNA HANGİ TAKIMLAR KALDI?
Onlarca takımın katıldığı UEFA Şampiyonlar Ligi’nde grup maçları 6 Eylül 2022 tarihinde başlamıştı. 2 Kasım 2022 tarihinde ise grup maçları tamamlanmış ve Paris Saint Germain, Bayern Münih, Club Brugge, Benfica, Liverpool, Real Madrid, RB Leipzig, Manchester City, Milan, Tottenham, Borussia Dortmund, Chelsea, Eintracth Frankfurt, Napoli, İnter ve Porto son 16 turuna kalmıştı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE HANGİ TAKIMLAR ÇEYREK FİNALE KALDI?
Son 16 turunda yapılan müsabakaların ardından ise Benfica, İnter, Manchester City, Bayern Münih, Real Madrid, Chelsea, Milan ve Napoli çeyrek finale kalan takımlar oldu. Çeyrek final karşılaşmalarında İnter rakibi Benfica’yı, Manchester City rakibi Bayern Münih’i, Real Madrid rakibi Chelsea’yi ve Milan rakibi Napoli’yi elemeyi başardı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE HANGİ TAKIMLAR YARI FİNALE KALDI?
Heyecanın giderek arttığı turnuvanın yarı finalinde, iki favori takım Real Madrid ve Manchester City eşleşti. Bir diğer eşleşme ise iki İtalyan devi Milan ve İnter arasında oldu. Yarı final ilk karşılaşmasında Real Madrid ve Manchester City 1-1’lik skorla berabere kaldı. Milan ve İnter karşılaşmasında ise 2-0’lık skorla galip gelen taraf İnter oldu. Yarı final ikinci karşılaşmasında Manchester City, turnuvanın en büyük favorisi olan Real Madrid’i 4-0’lık skorla mağlup ederek, İspanyol ekibini turnuvanın dışına itti. İnter Milan karşılaşmasında ise İnter ilk maçta olduğu gibi galip gelmeyi başardı ve ikinci turu 1-0 kazanarak finale yükselen taraf oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE HANGİ TAKIMLAR FİNALE KALDI?
İngiliz devi Manchester City ve İtalyan devi İnter UEFA Şampiyonlar Ligi’nde oynadıkları tüm maçları kazanarak, finale kalan takımlar oldu. Finale takımlardan Manchester City daha önce Şampiyonlar Ligi kupasını hiç kazanamazken, bir diğer finalist İnter 2009-2010 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde kupayı kazanmıştı. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ NEREDE OYNANACAK?
UEFA tarafından düzenlenen 2023 Şampiyonlar Ligi finali bu yıl Türkiye’de oynanacak. Final maçı, İstanbul Başakşehir’de bulunan Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanacak. Maçı Polonyalı hakem Szymon Marciniak yönetecek.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ HANGİ KANALDA YAYINLANACAK?
Milyonlarca futbolseverin heyecanla beklediği Şampiyonlar Ligi finali, saat 22.00’de oynanacak. Manchester City ve İnter arasında oynanacak olan Şampiyonlar Ligi final maçı TV8 ve Exxen’den canlı olarak yayınlanacak. 

Haber: Burak Çalışkan
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

10947

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171