KIRIKKALE
22°
01:4

İkindi'ye Kalan Süre

Sağlık-Sen, bakanlık önünde grev yaptı

Sağlık-Sen Genel Merkezi, Sağlık Bakanlığı önünde grev yaptı. Sağlık çalışanlarının ücretlerine iyileştirmeye gidilmesinin ve çalışma şartlarının düzenlenmesinin istendiği greve, Kırıkkale Sağlık-Sen Şube Başkanlığı da katıldı.


“ÜCRETLERDE İYİLEŞTİRMEYE GİDİLSİN”
Sağlık-Sen Genel Merkezi, Sağlık Bakanlığı önünde grev gerçekleştirdi. Kırıkkale Şube Başkanlığının katılımıyla, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un önderliğinde düzenlenen greve ülke genelinden şube başkanları da katıldı. Genel Başkan Durmuş burada yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının ücretlerinde iyileştirilmeye gidilmenin şart olduğunu, çöken döner sermaye sisteminin bir an evvel hakça, adaletçe dağıtılması gerektiğini, farklı istihdam modellerinin tek çatı altında toplanması gerektiğini, nöbet ve icap nöbet ödemelerinin iyileştirilerek yeniden düzenlenmesi ve icap nöbetinin ayırt edilmeksizin tüm çalışanları kapsaması gerektiğini belirtti.

“SAĞLIKTA ŞİDDET OLAYLARI ÇÖZÜLSÜN”
Durmuş konuşmasında ayrıca, sağlık çalışanlarının aile bütünlüğünün korunması için gündüz bakım ve kreş hizmetinin verilmesi gerektiği ve ülke genelinde artan sağlıkta şiddet olaylarına köklü ve katı bir çözüm getirilmesi gerektiğini de belirtti.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

30995

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171