KIRIKKALE
21°
07:41

Öğleye kalan Süre

Rektör Aslan, üniversitenin yol haritasını açıkladı

Kırıkkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan, 2022 yılında ve önümüzdeki 4 yıllık görev süresi boyunca üniversitede yapılması planlanan ve halen devam etmekte olan faaliyetler hakkında bilgi verdi.


YAPILACAK ÇALIŞMALAR ANLATILDI 
2022-2026 plan ve hedeflerin paylaşıldığı toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Başalan ve Prof. Dr. Erol Yılmaz, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Genel Sekreter Yardımcısı Behçet Canöz,  Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Öğr. Gör. Göksun Ünlü ve basın mensupları katıldı. Aslan, “Görev süremizin ilk altı ayı bitti.  Bu yıl ve önümüzdeki dört yıl ne yapacağımızın değerlendirmesini yapmak üzere burada toplandık. Hedeflerimizden bahsetmek ve unuttuğumuz hedef ve planlar olursa onları sizin hatırlatmanız ve onların üzerinde çalışabilmek için bir taslak metni oluşturmak istiyoruz” dedi.

ÇEVRECİ ÜNİVERSİTE BAŞARISI 
Aslan, “Dolayısıyla önümüzdeki dört yılın çalışma planını oluşturmuş oluruz. Bizler Üniversite olarak 18 madde ile bu planı çıkarmış bulunmaktayız ve sizin gözünüzden, değerlendirmenizden geçirip bir sonuca varacağız. Üniversite penceresinden baktığımızda geçtiğimiz dört yılda yaptıklarımızın üzerine ne koyabilirizin çabasındayız. Kırıkkale Üniversitesi olarak ilk defa dünya çapında bir akademik sıralama kuruluşu olan Times Higher Education’ın (THE) yaptığı sıralamaya 1500’lü sıralardan girme başarısı gösterdik. GreenMetric Dünya Çevreci Üniversiteler Sıralamasında ise ilk 1000’de yer aldık. Artırarak sürdürmek istediğimiz bu başarılarımız gelecekte nasıl bir Kırıkkale Üniversitesi düşündüğümüzü özetliyor. Yükselen bir trendimiz var. İnşaallah arkadaşlarımızın çalışmalarıyla bunu sürdüreceğiz” dedi.


PLANLANAN PROJELER ARASINDA 
“Başarı için devlet kurumlarıyla,  paydaşlarımızla, şehrimizle, ülkemizdeki ve dünyadaki üniversitelerle uyum içinde çalışmanın önemli olduğunu belirten Aslan, “Birlikte çalışmak zorunda olduğumuz kurumlar var. Bunların en başında Cumhurbaşkanlığı var. Yatırım bütçemiz ve cari harcamalarımız, insan kaynakları izinleri oradan geliyor. Cumhurbaşkanlığı’na bağlı birimlerle ne kadar koordine içerisinde çalışırsanız başarılı olma ihtimaliniz o kadar yüksek oluyor” şeklinde konuştu. Kongre ve Kültür Merkezi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı ve Su Islah Sisteminin tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Rektör Aslan, İslami İlimler Fakültesi inşaatının %55’inin tamamlandığını, Tıp Fakültesi Morfoloji Bina projesinin de 4 yıl içerisinde yapılması planlanan projeler içerisinde yer aldığını belirtti.

MESLEKİ SERTİFİKA İMKANI SAĞLAYACAK 
Aslan, eğitim-öğretim alanında Üniversitemizin plan ve hedeflerini şu şekilde sıraladı: fakülte ve bölümlerimizde akreditasyon çalışmalarının artarak devam etmesi , Bilgi Güvenliği Sertifikasının (ISO 27001) alınması, mesleki sertifika imkanı sağlayan Kale Akademi’nin Kurulması, Cezayir Blida 2 Üniversitesi’nde Türk Dili Bölümünün açılması, Şili Üniversitesi ile karşılıklı Türkçe ve İspanyolca kurslarının (A1, A2, B1, B2, C1) açılması, Southern (ABD) Üniversitesi ile 1+1 programında öğrenci değişimi, Southern (ABD) Üniversitesi ile öğretim elemanı değişimi ve Southern (ABD) Üniversitesi’nde dil kursuna öğretim elemanı gönderilmesi. Gittiğimiz ülkelerdeki paydaş üniversitelerle sadece eğitim ve araştırma projesi yapmak için gitmiyoruz. Ülkemizdeki ve diğer ülkelerdeki sektörleri de buluşturarak hem endüstriyel hem de akademik bir işbirliği sağlamayı da amaçlıyoruz” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir  

İlginizi Çekebilir

Bilim insanları Kırıkkale Belediyesini ziyaret ettiler 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin 2053 vizyon planı hazır!

İlginizi Çekebilir

Rektör Aslan, yeniden atandı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

23371

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171