KIRIKKALE
21°
01:3

İkindi'ye Kalan Süre

Öztürk’ten Türk ordusuna iftira atan barolara tepki!

Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Avukat Halil Öztürk, Türk ordusuna iftira adan barolara yönelik sert konuştu. Öztürk, “Barolar, terörün ve teröristin değil, hukukun ve hukukçunun yanında olmalıdır!”


BAROLAR TERÖRÜN DEĞİL, HUKUKUN YANINDA OLMALI!

YALAN VE YANLIŞIN YANINDA OLMAMALILAR
Irak’ın kuzeyindeki Duhok kentine PKK tarafından yapılan hain ve sinsi saldırının Türkiye’ye yıkılmaya çalışılması ve bazı baroların Türk Silahlı Kuvvetleri aleyhine açıklama yapmaları üzerine sosyal medya hesapları üzerinden tepki gösteren Öztürk, baroların görevinin savunma merciinin hak ve görevlerini iyileştirmek olduğuna dikkat çekerek, “Baroların hukuka aykırı bir şekilde yalanın yanında olmaları ve Türk milletine karşı teröristlerin yakınında durmaları kabul edilemez,” dedi.

BAZI BAROLARA CEVABIMIZDIR!
Irak’ın kuzeyindeki Duhok kentine bağlı Zaho ilçesinde PKK tarafından düzenlenen, 8 kişinin öldüğü 23 kişinin de yaralandığı saldırıyı Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapıldığı iddiasıyla ve bölücü ifadelerle kınama mesajı yayınlayan Diyarbakır, Van, Şırnak, Şanlıurfa ve Mardin barolarına tepkisini sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu “Bazı Barolara Cevabımızdır!” başlıklı açıklamayla dile getiren MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, “Hukuk, insan haklarının temel bir mekanizması olduğu kadar haksızlığa karşı hakkın, yalana karşı da hakikatin terazisidir. Barolar da savunma merciinin hak ve görevlerini iyileştirmekle mesul meslek kuruluşlardır. Ancak Türkiye’deki bazı baroların hukuka aykırı bir şekilde yalanın yanında olduklarına ve Türk milletine karşı teröristlerin yakınında durduğuna bir kere daha şahit oluyoruz. Pes doğrusu!” dedi.

ŞEREFLİ TÜRK ORDUSU KILI KIRK YARMAKTADIR
“Irak’ta meydana gelen ve sivil kayıpların yaşandığı bölücü terör örgütünün saldırısı sonrası Türk ordusuna ve Türk devletine karşı eş güdümlü başlatılan iftira kampanyası, Dışişleri Bakanlığımızın açıklamasıyla son bulsa da teröre gölgelik edenler bu iftiraya tutunmaya devam ediyor,” diyen MHP MDK Başkanı Av. Halil Öztürk, “Her fırsatta Türk ve Türkiye düşmanlıklarını dışa vuranlar, ülkemizi ve ordumuzu bu iftiralarla karalamayacaklarını bilmelidirler. Şerefli Türk ordusu, bırakın bir sivile, tabiattaki bir canlıya dahi kast etmemek için kılı kırk yarmaktadır,” ifadelerine yer verdi.

TÜRK YARGISI GEREKEN MUAMELEYİ GÖSTERECEKTİR
MHP’li Öztürk, Kahraman Mehmetçiğe husumetlerini her fırsatta kusan bu hukuk ve hakikat düşmanlarına hukuka bağlı Türk Avukatlarının gereken cevabı vereceğinin belirterek açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı: “İnanıyorum ki, Türk yargısı da bu terörist sığınağı olmuş yapılara hakkıyla muamele edecektir. Son söz olarak ifade etmek isterim ki, Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri hiçbir canlının kılına dokunmadan terör yuvalarını yok edecek, teröristlerin inlerini başlarına yıkacak ve bütün hainleri yok edecektir. İnancımız ve beklentimiz bu yöndedir!”

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Öztürk: ”Türk milleti bağımsızlığa sevdalıdır”

İlginizi Çekebilir

Öztürk: “Güçlü MHP ile şer odakları bertaraf olacak”

İlginizi Çekebilir

Öztürk’ten hastane şikayetlerine açıklama: “Karşılıklı anlayış şart!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

79512

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171