KIRIKKALE
25°
06:21

Öğleye kalan Süre

Öztürk: “Anız yakmak, yarınları yakmaktır”

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, hasat sezonunun başladığı bu dönemde önemli bir uyarıda bulundu. Öztürk, toprağın verimliliğinin kaybedilmemesi ve doğaya zarar vermemesi amacıyla hasat yapılan arazilerin yakılmaması uyarısında bulundu.


YASAL BİR SUÇTUR
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de hububat alanında hasat sezonu başladı.  Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, çiftçileri anız yakmama konusunda uyardı. Anız yakmanın yasal bir suç olmanın yanı sıra toprağın verimliliğini de düşürdüğünü belirten Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, “Topraklarımız, tıpkı biz insanlar gibi canlıdır. Hiçbir çiftçimiz anız yakmamalıdır.” dedi.

VERİMİNİ KAYBEDİYOR 
Öztürk, “Topraklarımız, tıpkı biz insanlar gibi canlıdır. Anız yakmak ise topraklarımızdaki faydalı olan tüm organik maddeleri öldürür. Topraklarımız sadece bize değil, gelecek nesillere de lazım. Anız yakarak, çocuklarımızın ve hatta torunlarımızın kullanacağı topraklara zarar veriyoruz. Yani anız yakarak, geleceğimizi de yakıyoruz. Tüm bunlar haricinde anız yakmak yasal bir suçtur. Hiçbir çiftçimiz anız yakmamalıdır” şeklinde konuştu.

Haber: Burak Çalışkan

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale, Yozgat Kayseri, Kırşehir, Nevşehir! Herkes bu köyü merak ediyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de 1 milyon 260 bin makaron ele geçirildi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’nin ihracatı azaldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

95992

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171