KIRIKKALE
22°
02:38

İkindi'ye Kalan Süre

Öztürk, “Anız yakmak, geleceğimizi yakmaktır”

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, anız yakımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öztürk, “Anız yakmak, topraktaki faydalı organik maddeleri öldürür.” dedi.


“TOPRAK, BİZLER GİBİ CANLIDIR”
Kırıkkale’de hasat zamanının sonuna doğru gelirken, çiftçiler anız yakımı konusunda uyarıldı. Anız yakmanın yasal bir suç olmanın yanı sıra toprağın verimliliğini de düşürdüğünü belirten Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk, “Topraklarımız, tıpkı biz insanlar gibi canlıdır. Hiçbir çiftçimiz anız yakmamalıdır.” dedi.

“GELECEĞİMİZİ YAKIYORUZ”
Konuya ilişkin açıklama yapan Öztürk, “Topraklarımız, tıpkı biz insanlar gibi canlıdır. Anız yakmak ise topraklarımızdaki faydalı olan tüm organik maddeleri öldürür. Topraklarımız sadece bize değil, gelecek nesillere de lazım. Anız yakarak, çocuklarımızın ve hatta torunlarımızın kullanacağı topraklara zarar veriyoruz. Yani anız yakarak, geleceğimizi de yakıyoruz. Tüm bunlar haricinde anız yakmak yasal bir suçtur. Hiçbir çiftçimiz anız yakmamalıdır.” dedi.

İlginizi Çekebilir

Çiftçiler için alım prim desteği müjdesi

İlginizi Çekebilir

Öztürk, “Anız yakmak, geleceğimizi yakmaktır”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94879

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171