KIRIKKALE
26°
08:9

Öğleye kalan Süre

Önal, “Kuraklık sebebiyle çiftçinin borcu silinsin”

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Kırıkkaleli çiftçileri ziyaret etti. Yaşanan kuralık nedeniyle çiftçinin mahsul alamadığını belirten Önal, “Çiftçinin borçları silinsin” dedi.


“ÇİFTÇİNİN BORCU SİLİNSİN”
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Keskin ilçesine giderek, çiftçilerle bir araya geldi. Çiftçiyle tarlada ve üretim alanında birebir görüşen Önal, üreticinin sorunlarını dinledi. Kırıkkale’de son yıllarda yağışların azaldığını ve kuraklığın etkisini gösterdiğini dile getiren Önal, bu durumdan etkilenen çiftçilerin borçlarının silinmesi gerektiğini belirtti. Önal ayrıca,  ziyaret ettiği tarlalarda mahsulün yetişmediğini gösteren bir de video paylaştı.

“KURAKLIK KESKİN’DE HİÇBİR ŞEY BIRAKMAMIŞ”
Videoda çiftçilerin içinde bulunduğu zor durumu ve isteklerini dile getiren Önal açıklamasında; “Burası Keskin ilçemize bağlı Yeniyapan Köyü, görüyorsunuz arpanın son hali bu. Maalesef yanmış, boyu da uzamamış. Kuraklık bu sene Keskin’de hiçbir mahsul bırakmamış. Arpa tarlalarının tamamı aynı, buğday tarlalarının tamamı aynı. Çiftçimiz diyor ki; ‘Benim buradan mahsul alma şansım yok. Buraya biçer de sokmayacağım, burayı süreceğim artık bu yıldan vazgeçtim. Bu yıl kar elde etmem mümkün değil, tamamen zararına çalışıyorum’ diyor. Çiftçimiz artık desteklenmek istiyor. Çiftçimiz bir de borçların ertelenmesini istemiyor, ‘zaten paramız yok’ diyor. ‘Seneye mahsul alıp, almayacağımız belli değil biz bu borcu ödeyemeyiz. Kuraklık sebebiyle çiftçi borçları silinsin, biz de nefes alalım. Öbür türlü evimize ekmek götürme şansımız bile yok’ diyor.” İfadelerine yer verdi.

Haber Yorumları

Yorum Yaz

51940

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171