KIRIKKALE
22°
03:25

İkindi'ye Kalan Süre

Önal, “İşçi kardeşlerimizin hakkını savunacağız”

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yapısı ve statüsünün değiştirileceği söylentilerine yönelik açıklamalarda bulundu. MKE’ye her zaman sahip çıkacaklarını belirten Önal, “MKEK Kırıkkale’dir, Kırıkkale MKEK’dir.” dedi


"VARLIKLARIMIZ BİR BİR ELİMİZDEN ÇIKARILMIŞTIR"
CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Makine Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yapısı ve statüsünün değiştirileceği söylentilerine yönelik açıklamalarda bulundu. MKEK’ye zarar verecek her türlü girişimin karşısında duracaklarını belirten Önal açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir süredir Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'nun yapısı ve statüsünün değiştirileceği konusu kamuoyunda tartışılmakta, zaman zaman bu konu basına da yansımaktadır.  Ülkemizde özelleştirme, özerkleştirme veya işletme devri gibi kavramlarla son yıllarda kamu kurumlarının özel sektöre devrinin yolu açılmıştır. Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren bin bir yoklukla, milli sermayeyle, vatandaşımızın ortak alın teri ile kurulan bu varlıklarımız bir bir elimizden çıkmıştır.”

“MKEK KIRIKKALE’DİR, KIRIKKALE MKEK’DİR”
“Bununla birlikte Milli Savunma Sanayimizin lokomotifi olan, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yurtiçi ve yurtdışı askeri operasyonlarında kullandığı mühimmatı üreten, Anadolu’nun orta yerinde kurulan Kırıkkale'ye önce ilçe sonra il olma özelliğini kazandıran MKEK ve bağlı kuruluşları, her dönem hem vazgeçilmezimiz hem de gururumuz olmuştur.
Önce dedelerimizin, sonra babalarımızın şimdi de fedakar işçi kardeşlerimizin çalıştığı bu kurum bizim vazgeçilmezimizdir. Bu anlamda her Kırıkkaleli için ‘MKEK Kırıkkale'dir; Kırıkkale MKEK'dir.”

“MKE’YE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
“MKEK'nin yurt güvenliğimizdeki stratejik önemi, savunma sanayimizin ana omurgasını oluşturması ve yarınlarımızın teminatı olması gibi hayati sebeplerle kamuya ait olma özelliği korunmalıdır. Bu anlamda son dönemlerde sıkça tartışılan, kurumun yapısı ve statüsünün değiştirilmesi ile ilgili haberler başta Kırıkkale'miz olmak üzere tüm ülkemizde kaygıyla takip edilmektedir. Daha önce başka kamu kurumlarının da benzer yöntemlerle yapı ve statülerinin değiştirilmesi girişimleri her defasında fiyaskoyla sonuçlanmış, ata yadigarı kamu kurumlarının milletimizin elinden çıkmasına yol açmıştır. MKEK'nin tarihten gelen sorumluluk ve önemini azaltacak ya da zaafa uğratacak her türlü girişimin ve düzenlemenin karşısında olacağımızı şimdiden duyururuz. Kadrolu ve taşeron çalışanlarıyla, memur, tekniker ve mühendisleriyle, idari binalarıyla, atölyeleriyle, sosyal tesisleriyle kısacası her şeyiyle şehrimizin ve ülkemizin gururu olan MKEK ile ilgili yapılmak istenilen tüm girişimleri hassasiyetle takip ettiğimizi, kuruma, kurumun milletimize ait olma özelliğine, tüm kurum çalışanlarımızın özlük hakları dahil tüm kazanımlarına zarar verecek her türlü girişime itiraz edeceğimizi, 3 yılı aşkın süredir MKEK'de kadro bekleyen taşeron işçi kardeşlerimizin haklarını savunmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”
 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68237

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171