KIRIKKALE
25°

Önal, “Binlerce MKE çalışanı ve aileleri Kırıkkale’den taşınmaya hazırlanıyor”

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yapı ve statüsünde değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM’den geçerek yasalaşmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Önal, “Bu durumun hem kurumumuza hem de şehrimize yaşatacağı


“ŞEHRE VE KURUMA CİDDİ ZARARLAR VERECEK”
Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’nun yapı ve statüsünde değişiklik öngören kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden geçerek yasalaştı. Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal ise konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. MKE’nin A.Ş. haline getirilecek olmasının şehre ve kuruma ciddi zararlar vereceğini belirten Önal, binlerce MKE çalışanının ve ailesinin Kırıkkale’yi terk etmeye hazırlandığını belirtti. 

“TAŞERON İŞÇİLER İÇİN HİÇBİR ADIM ATILMADI”
İşçilerin mağdur edildiğini belirten Önal yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Yurt güvenliğimizin teminatı olan MKE Kurumu'nun yapı ve statüsünde değişiklik öngören kanun teklifi tüm itirazlarımıza rağmen TBMM' den geçerek yasalaştı. Kanunun Meclis'ten geçmesi için olanca güçleri ile uğraşanlar aradan geçen 2 aylık zamana rağmen mağdur edilen işçilerimiz, sözleşmeli personelimiz, memurlarımız ve taşeron işçilerimiz için hiçbir adım atmadı. Okulların açılmasına çok az bir zaman kalmasına rağmen halen personel rejimi, tercih hakları, tercih haklarının nasıl ve hangi yöntemlerle kullandırılacağı konularında yaşanan belirsizlik tüm kurum çalışanlarını fazlasıyla tedirgin ediyor. Kanunun geçmesi için olanca güçleri ile mücadele verenlerin bu süreçte ortalıkta pek de gözükmemesi dikkatlerden kaçmıyor. Binlerce çalışan ve aileleri Kırıkkale' den taşınmaya hazırlanıyor. Bu durumun hem kurumumuza hem de şehrimize yaşatacağı ekonomik maliyetin ve faturanın önüne geçilmesi içinse bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı.”

“TEFTİŞ KURULU BAŞKANLIĞI’NIN KALDIRILMASINI ENDİŞE İLE TAKİP EDİYORUZ”
“Bununla birlikte MKE Kurumumuzun yeniden yapılandırılması konusunda atılan adımlar ise akıllarda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor. Son olarak MKE Kurumu'nda 1950’li yıllardan beri kurum içi denetim ve soruşturmaları yürüyen Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın kaldırılması konusunda atılan adımları endişe ve kaygıyla takip ediyoruz. Zira, Teftiş Kurulu Başkanlığı, kuruma zarar veren hatalı işlem ve uygulamaların ortaya çıkartılıp, giderilmesinde son derece kritik görevler yürütmüştür. MKE Teftiş Kurulu Başkanlığı, 2004-2020 yıllarını kapsayan dönemde yürüttüğü 46 ayrı soruşturma ile 30 milyon TL’nin üzerinde tahsilat sağlamıştır. Yine Teftiş Kurulu, 1988-2020 yıllarını kapsayan dönemde kurumda meydana gelen 33 ayrı yangın ve patlama olaylarını incelemiş, bu hususta kurumun uğradığı 200 milyon TL’den fazla zararın tahsilini sağlamıştır. Böyle önemli ve kritik görev yapan kurulun kapatılma girişiminin kamuya faturası ağır olacaktır. 2019 ve 2020 yıllarında milyonlarca lira kar elde eden, 2021 yılındaki kar beklentisi 1 milyar 200 milyon TL olması öngörülen kurumda denetim ve incelemelerin liyakatli kurullarca yapılması aynı zamanda bir zorunluluktur. Bu anlamda MKE Kurumumuzun tüm çalışanlarına ve şehrimize verdiğimiz söz gereği tüm kurum çalışanlarının haklarını her ortamda savunmaya, kurum çalışanlarının uğradığı tüm haksızlıkları dile getirmeye devam edeceğim.”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

20615

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171