KIRIKKALE
26°
00:38

Yatsı'ya Kalan Süre

MKE’den yeni keskin nişancı tüfeği KN-12

Makine ve Kimya Endüstri (MKE) AŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen Türkiye'nin ilk değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12, Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterine girdi.


AKDERE, BÜYÜK GAYRET GÖSTERİYOR 
Savunma sanayi alanında Türkiye’nin önemli kuruluşları arasında yer alan Makine ve Kimya Endüstri (MKE) AŞ Genel Müdürü Yasin Akdere’nin göreve gelmesiyle birlikte büyük çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Yerli ve milli silahlar üreterek, Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine büyük katkılar sunan MKE AŞ, yeni bir silah üretmenin haklı gurur ve onurunu yaşıyor. Türkiye'nin ilk değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12, Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterine girdi.

NATO TESTLERİNİ BAŞARIYLA GEÇTİ
Akdere, 4 ana iş kollarından biri olan silah grubunda, Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda tasarlanıp geliştirilen Türkiye'nin ilk değişken kalibreli keskin nişancı tüfeğini tamamladıklarını söyledi. Tüfeğin 7,62 ve 8,59 milimetre olmak üzere iki farklı mühimmat kullanabilme özelliği bulunduğunu ifade eden Akdere, KN-12'nin ağırlığının 7,2 kilogram, uzunluğunun ise 1 metre olduğunu belirtti. Akdere, tüfeğin NATO standartları kapsamında zorlu kalifikasyon testlerini başarıyla tamamladığına işaret ederek, "Tüfeğimiz, Türs Silahlı Kuvvetlerimizin envanterine girdi." dedi.

1500 METRE MENZİLİ VAR 
TSK'da yerli silahların sayısı her geçen gün artıyor. 1200 metreden hedefini vuran keskin nişancı tüfeği de Mehmetçiğin kullanımına sunuldu. Makine ve kimya endüstrisi anonim şirketi, tarafından üretilen yerli ürünler arasında hedeflerin uzaktan etkisiz hale getirilmesinde kullanılan keskin nişancı tüfekleri de var. Onlardan biri de 1500 metre menzili keskin nişancı tüfeği KN-12. Değiştirilebilir namlu yapısı sayesinde farklı kalibrelerde atış yapabilmesi ile öne çıkan yerli silah 7.2 kilogramağırlığında ve 1 metre uzunluğunda.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM 
Girdiği tüm testleri başarıyla geçen yerli keskin nişancı tüfeği Mehmetçiğin kullanımına sunuldu. Açıklama milli savunma bakanlığının sosyal medya hesabından geldi. Bakanlık, MKE tarafından yerli ve milli imkânlarla üretilen değişken kalibreli keskin nişancı tüfeği KN-12’nin kara kuvvetleri komutanlığının envanterine girdiğini açıkladı. Yerli keskin nişancı tüfeğinin özel bir hikâyesi de var. Suriye'nin kuzeyindeki harekâtlar sırasında, ithal alınan keskin nişancı tüfekleri ve mühimmatları kullanılıyordu. Ambargolar sonrasında yerli üretim kararı çıktı. MKE önce keskin nişancı tüfeklerinin mühimmatını sonra da daha üstün özelliklere sahip olan silahı yerli imkânlarla üretti.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Silah müzesi için geri sayım

İlginizi Çekebilir

MHP’li Öztürk: “Kırıkkale’ye çakılacak her yeni bir çivinin destekçisiyiz”

İlginizi Çekebilir

Dere: “MKE’den çok şey bekliyoruz” 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

99775

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171