KIRIKKALE
24°
02:46

İkindi'ye Kalan Süre

MKE’de patlama sonrası çıkan yangın söndürüldü 

Milli Savunma Bakanlığı Ankara’nın Kayaş ilçesinde bulunan MKE Kapsül Fabrikasındaki yangın söndürüldüğünü duyurdu. Patlamada 4 işi yaralanmış, tedavi için hastaneye kaldırılmıştı.


İTFAİYE EKİBİ NÖBETTE BEKLİYOR 
Ankara’nın Kayaş ilçesinde bulunan MKE Kapsül Fabrikasında meydana gelen patlama yürekleri ağza getirdi. Milli Savunma Bakanlığı Ankara’nın Kayaş ilçesinde bulunan MKE Kapsül Fabrikasındaki yangın söndürüldüğünü duyurdu. Patlamada 4 işi yaralanmış, tedavi için hastaneye kaldırılmıştı. Kayaş`taki MKE kapsül fabrikasının mühimmat deposunda saat 10.56 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.  Yangında yaralananlar ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. 

YARALILARIN BİLİNÇLERİ AÇIK 
Ankara Valisi Vasip Şahin, patlama sonucunda yaralanan 4 işçinin tedavi altında olduğunu ve bilinçlerinin açık olduğunu söyledi. Kimyasal bir yangın olması nedeniyle söndürme çalışmalarının dikkatle sürdürüldüğünü ifade eden Şahin, "Toz ve diğer kum gibi oksijenle teması kesici malzemeler kullanıldı ve şu an itibarıyla durum kontrol altına alındı. Orada bir itfaiye ekibimiz her ihtimale karşı nöbette bekliyor" dedi.
2-3 oda içerisinde etkili olmuş
Teknik incelemenin devam ettirildiğini ifade eden Şahin, "Sonucunda detaylı bir şekilde fabrika müdürlüğü kamuoyunu bildirecektir. Yanındaki binalara bile sirayet etmedi. Kaldı ki içeride bile 2-3 oda içerisinde etkili olmuş. Diğer bölümlere bile etkisi olmamış. Ar-Ge biriminde meydana geldi. (Sabotaj ihtimali) Şu andaki verilere göre öyle bir ihtimal değerlendirilmiyor." ifadelerini kullandı.

MSB: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Milli Savunma Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, MKE`nin Kayaş`taki kapsül fabrikasında yangın meydana geldiği belirtildi. Açıklamada, "Yangın sonucu dört işçimiz yaralanmıştır. Derhal hastaneye sevk edilen yaralılarımızın sağlık durumları iyidir. Çıkan yangın kısa sürede kontrol altına alınarak bölgenin emniyeti sağlanmış ve olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmıştır." ifadesi kullanıldı.

BAKAN YERLİKAYA: EKİPLERİMİZ BÖLGEDE
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "MKE Kapsül Fabrikası`nda saat 10.52`de meydana gelen patlamada maalesef 4 işçimiz yaralandı. Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah`tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Ankara’da Kayaş MKE Kapsül Fabrikası`nda meydana gelen patlamada yaralanan 4 işçi kardeşimize Allah’tan acil şifalar diliyorum. Geçmiş olsun. Konuyla ilgili olarak inceleme için koordinasyon ekibi oluşturulmuş olup Bakanlığımıza bağlı uzman müfettişler gerekli inceleme ve soruşturma kapsamında görevlendirilmiştir." dedi.

4 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, TRT Haber`e yaptığı açıklamada şunları kaydetti; Yaklaşık 11.00 civarında bilgi geldi. Patlamayı duyar duymaz fabrikaya geldik. Burada 4 kişi yaralanmış maalesef. Hastaneye kaldırıldılar ve müdahaleleri yapılıyor. Biz de şu an idari binanın olduğu yerdeyiz. Güvenlik önlemleri alındı uzman ekipler müdahalesini yapıyor. Bölgedeki vatandaşlar için hiçbir tehlike yok. Dağın eteklerinde bir bölge.

Gazetekale Haber Merkezi 

İlginizi Çekebilir

MKE kapsül fabrikasında patlama

İlginizi Çekebilir

Türkiye’de ilk olan tesis Kırıkkale’ye kuruluyor 

İlginizi Çekebilir

Erdoğan: Bu kalleş saldırının failleri ortaya çıkarılacak!”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

86884

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171