KIRIKKALE
24°
01:40

İkindi'ye Kalan Süre

MKE, savunma sanayinin bel kemiğidir

AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Makine ve Kimya Endüstrisi hakkında konuştu. Kaplan, “MKE her geçen gün kendini yenileyerek savunma sanayimizin adeta bel kemiğidir” dedi.


EŞİ BENZERİ OLMAYAN BİR KURULUŞ
AK Parti Kırıkkale Milletvekili Mustafa Kaplan, MKE fabrikalarının çalışmaları ve işleyişi hakkında TBMM’de konuştu. Kaplan, “Makine ve Kimya Endüstrisi asılara dayanan mazisinden aldığı güç ve ilhamla dün olduğu gibi bugün ve yarın da Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarını 10 fabrika ve 2 işletme müdürlüğüyle tek çatı altında karşılama kabiliyetine sahip, dünyadaki benzersiz kuruluşlarımızdan bir tanesidir” dedi.

TÜRK MİLLETİNİN DAİMA HİZMETİNDE
Kaplan, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “3 Temmuz 2021 tarihinde yürürlüğe giren Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun'la sadece yasal statüsü değişen, hak ve yetkileri Millî Savunma Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerine devam eden ülkemizin bu köklü kuruluşu Türk savunma sanayisinin lokomotifi konumunda ve yürüttüğü AR-GE projeleriyle her daim ordumuzun ve Türk milletinin hizmetindedir.

ÖNEMLİ PROJELER GERÇEKLEŞTİRİYOR
“Değerli milletvekilleri, istiklal ve istikbalimiz için topyekûn üretim hamleleriyle hem sivil sanayimiz hem de savunma sanayimizin ivmelendiği şu günlerde ülkemizin en güzide kuruluşlarından olan Makine ve Kimya Endüstrisini Türkiye Yüzyılı'nda adından söz ettiren projelerle duyuracağımız günler yakındır. Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'muz savunma sanayimizin gelişiminden rahatsız olan bazı kişilerin tüm itham ve algı linçlerinde rağmen Türkiye Yüzyılı'nın inşası ve güçlü Türkiye idealleri için azim, kararlılık ve başarıyla çalışmalarına sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecek” dedi.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Öztürk: “Vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler”

İlginizi Çekebilir

AK Parti’de halk buluşması yapıldı 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'ye barut ve fişek fabrikası kurulacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

48391

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171