KIRIKKALE
25°

MKE destek personelleri kadroya geçmeli


KARARLILIKLA GÖREVİNİ YERİNE GETİRİYOR
Milli Savunma Bakanlığı plan ve bütçe komisyon toplantısında konuşan MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk, MKE’nin yaptığı başarılı çalışmaları ve burada bulunan destek personellerinin sorunları dile getirdi. Öztürk, “Gücünü bağrından çıktığı asil Türk milletinin sevgisi ve güveninden alan kahraman ordumuz başta olmak üzere Milli Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları ülkemizin ve vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmektedir” dedi.

MİLLETİNİN GÖZ BEBEĞİ, PEYGAMBER OCAĞI
Öztürk, “Görevlerini yerine getirdikleri esnada şehit olan başta kahraman askerlerimiz olmak üzere tüm güvenlik güçlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, ruhları şâd, mekânları Cennet olsun. Gazilerimize de Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum. Türk Silahlı kuvvetleri, Türk Milletinin göz bebeğidir, peygamber ocağıdır. 2024 yılı bütçesi içerisinde Millî Savunma Bakanlığı’na merkezi yönetim bütçesi içinden ayrılan pay %4 civarındadır. 2022 ve 2023 yılında bütçe içindeki payı %4,5-5 civarında iken bugün %4 civarında olmasında en büyük etkenlerden birisi yerli ve milli savunma sanayinin gelişmesidir. Türkiye artık %85 oranında savunma sanayisi yerli olan bir ülkedir.”


DOSTA GÜVEN, DÜŞMANA KORKU VERİYOR
“Yurt içinde ve sınır ötesinde terör örgütlerine göz açtırmayan ordumuz Mavi Vatan’daki haklarımızı da korumak için yerli üretim sondaj, denizaltı ve TCG Anadolu gibi savaş gemilerimizle dosta güven düşmana korku vermektedir. Hamd olsun Cumhur İttifakı’yla birlikte %70 oranında yerliliğe sahip olan savaş gemisini üreten bir Türkiye vardır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz zaferleri ve başarılarıyla her geçen gün daha da fazla göğsümüzü kabartmaktadır. Can Azerbaycan’ın 30 yıldır işgal altında olan öz toprağı Karabağ’ın azat edilmesinde şüphesiz Türk Ordusunun rolü büyüktür.”

RAHAT REKABET EDEBİLİR HALE GELDİ
“Libya’da Birleşmiş Milletlerin tanıdığı meşru hükümetin çağrısı üzerine destek veren Türkiye, Doğu Akdeniz’de kendisine karşı kurulan oyunları bertaraf etmiştir. Unutulmamalıdır ki ekonomik gücünüzün yanı sıra askeri gücünüz olmazsa dünyadaki etkiniz Norveç’ten, İsviçre’den, Finlandiya’dan farksız olacaktır! Değerli milletvekilleri, seçim bölgem Kırıkkale Türk savunma sanayinin bel kemiğidir. 1928’de Kırıkkale’de faaliyete geçen Makine Kimya Endüstrisi kurumları Kırıkkale’nin öncü gücü, ülkemizin de gurur vesilesi olmuştur. Makine Kimya Endüstrisi bugün Kırıkkale’de 1729 personeliyle A.Ş’de olmasının avantajıyla dünyadaki emsalleriyle daha rahat rekabet edebilir hale gelmiştir.”

MKE BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATTI
“Son zamanlarda Makine ve Kimya Endüstrisi’nde kapsamlı ve güzel gelişmeler olmaya başladı. Silahlı kuvvetlerimizin ihtiyaçları önceliklenerek ama uluslararası konjonktür de dikkate alınmak suretiyle hiç olmadığı kadar yoğun yatırım faaliyetlerine girişildi. Bu yatırımlar hem mevcut fabrikalarda üretim hatlarının modernizasyonu hem de kapasite artırımı için yatırımları şeklinde devam etmektedir. Ayrıca Makine Kimyanın son dönemde geliştirerek seri üretime geçirdiği Deniz Topu, Boran Obüsü ve akıllı füzeler gibi bazı kalemlerde seri üretim için tesis alt yapılarını oluşturma yatırımları da devam etmektedir. Bunun yanı sıra mühimmat konusunda oluşan aşırı talebi karşılamak üzere Kırıkkale’de kapsamlı yeni fabrika yatırım süreçleri de devam etmektedir.”

MKE TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİDİR
“Makine ve Kimya Endüstrisi ülkemizin geliştirdiği Savunma Sanayi teknolojik birikiminin sunduğu imkanlardan da istifade ederek daha teknoloji yoğun üretim yapma, tesislerini ve iş yönetim altyapısını dijital dönüşüm süreçlerine tabi tutma gayreti içerisindedir ve bu konuda önemli mesafeler almıştır. Bu gayretler iş sağlığı ve güvenliği konusunda da aynı titizlikle yürütülmekte kapsamlı bir iş sağlığı güvenliği alt yapısı dönüşümü çalışmaları devam etmektedir. Bütün bu yatırımlar Kırıkkale’miz için çok önemli bir potansiyel oluşturacaktır. Halihazırda MKE çevresinde geliştirdiği Kırıkkale savunma sanayi ekosisteminin yanı sıra Kırıkkale Kırıkkaleli hemşerilerimizin istihdamı için de en önemli istihdam kaynaklardan birisi olma rolünü artırarak devam ettirmektedir.”

KIRIKKALE’Yİ VE BİZLERİ GURURLANDIRIYOR
“Cumhuriyetimizin 100. yılında Cumhuriyetimizle yaşıt bu milli kurumumuzdaki güzel gelişmeler hem bir vatandaş olarak hem de bir Kırıkkaleli olarak bizleri gururlandırmaktadır. Sayın Bakanımıza, Bakan Yardımcılarımıza ve ilgili görevlilere özverili ve fedakâr çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz. Millî Savunma Bakanlığı’nın 2024 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diliyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Bahşılı ve Yahşihan’dan Öztürk’e tam destek

İlginizi Çekebilir

Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün ihtiyaçları giderilmeli

İlginizi Çekebilir

Abalı: “Türkiye’nin yarınları kazandı”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

94870

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171