KIRIKKALE
24°
07:18

Öğleye kalan Süre

Miniklerin uzay heyecanı

Kırıkkale'de İl Özel İdaresi Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) bahçesinde kurulan teleskoplarla ilk kez ayı izleyen öğrenciler ve velileri büyük heyecan yaşadı. Ayı görmek isteyen öğrenciler sıraya girdi.


BİLGİLENDİRMELERDE BULUNULDU
Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı BİLSEM'de öğrencilerin uzay bilimleri konusunda bilgilendirilmesi amacıyla Astronomi Merkezi kuruldu. Öğrenciler için ay ve diğer gezegenler hakkında daha geniş bilgi sahibi olmalarına yönelik BİLSEM'in bahçesine teleskoplar yerleştirildi. Akşam saatlerinden itibaren görevliler nezaretinde öğrenciler sıraya girerek teleskoptan ayı gözlemledi. Öğrencilerle birlikte velilerin de ilgi odağı haline gelen etkinlikte veliler de çocukları ile birlikte ayı gözlemleme fırsatı buldu. Düzenlenen etkinlikte öğrencilere gökyüzündeki diğer cisimler hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu.

ASTRONOMİ MERKEZİ KURULDU
Yarım ay üzerinde bulunan kraterleri yakından görmek için adeta birbirileriyle yarışan öğrenciler defalarca sıraya girerek ayla ilgili heyecanlarını yatıştırmaya çalıştılar. Etkinlikte bazı veliler de teleskoptan gördükleri ayın görüntüsünü cep telefonlarıyla kaydetti. Astronomi Merkezi Koordinatörü Selçuk Yurtoğlu, "Bilim Sanat Merkezi olarak ilimizde ilk defa gözlem yapabileceğimiz bir Astronomi Merkezi kurduk. Bu merkezde öğrencilerimizin uzayla ilgili meraklarını gidermeyi amaçlıyoruz ve astronomi ile ilgili etkinlikler de düzenliyoruz.”

BÜYÜK SEVİNÇ VE HEYECAN DUYDULAR
Bu akşam da öğrencilerle ve velilerle ayı gözlemleme imkanımız oldu. Etkinliğimiz sayesinde çocuklar ilk defa teleskopla tanıştılar. Elimizdeki teleskopların büyük olması sebebiyle aya farklı bir gözle baktılar ve ayı daha net görebildiler. Öğrenciler okullarda öğrenmiş oldukları teorik bilgileri burada uygulamasını yaparak ayı daha yakından tanıma fırsatı elde etmiş oldular," diye konuştu. BİLSEM'in böyle bir etkinliğe önayak olmasından dolayı büyük memnuniyet duyan veliler de çocuklarının büyük sevinç ve heyecan duyduklarını belirtti.

Haber: Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

İYİ gençlerden kitabı sevdirecek etkinlik 

İlginizi Çekebilir

Romanya’dan Kırıkkale’ye geldiler

İlginizi Çekebilir

Afrikalı gönül elçilerinden Yahşihan’a ziyaret 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

78496

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171