KIRIKKALE
24°
02:32

Akşam'a Kalan Süre

Milletvekili Öztürk: “Çiftçilerin borçları ertelenmelidir”

MHP Kırıkkale Milletvekili MDK Başkanı Av. Halil Öztürk, “Çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankası’na olan borçları ertelenmelidir! Milliyetçi Hareket olarak “Üreten Türkiye Büyüyen Türkiye” anlayışımız gereği her daim üreticimizin, çift


FİKRİYATIMIZIN TEMEL DİNAMİĞİDİR
MHP Milletvekili Av. Halil Öztürk, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Türkiye’nin ve ekonomin temeli üretimdir. Üretmeyen bir Türkiye tam manasıyla bağımsız ve güçlü değildir, olamaz.  Çiftçilerimiz ekonomik çarkların doğru ve sistematik olarak işlemesinde en büyük aktörlerdendir. Çiftçimiz; siyasetimizin, fikriyatımızın temel dinamiğidir.  2023 yılında arpa, buğday, çavdar gibi hububat ürünlerinde Allah nazarlardan esirgesin rekolte yüksek olmuştur. İktidar tarafından da çiftçilere memnun olacakları fiyat verilince çiftçilerimiz bir an önce ürününü satıp borçlarını ödeyip önünü görmek istemiştir.” 

TMO ÜRÜNLERİN TAMAMINI ALACAK 
“Yoğunluktan dolayı “ÇKS” sisteminde yaşanan sorunlar girişimlerimiz neticesinde kısa sürede çözülmüştür. TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal yaptığı açıklamayla ürünlerinin tamamının alınacağını ifade etmiştir. Daha sonra ofislerin Pazar günü ve geç saatlere kadar çalışmasıyla da yoğunluk bir nebze olsun rahatlatılmıştır. Ancak çiftçilerimizin hem Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını 31 Ağustos’a kadar ödemeleri hem de Ziraat Bankası’na olan borçlarının ödeme günü yaklaşmaktadır.”

 30-35 GÜN SONRA ÖDEMESİNİ ALACAKLAR 
“Çiftçimiz ürünlerini sattıktan ancak 30-35 gün sonra ödemesini TMO’dan alabilmektedir. Bu da Ağustos ve Eylül ayında ürünleri TMO’ya verecek çiftçilerimizi zor durumda bırakacaktır. Zira Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının ödeme günü geçtiği için %20 faizle ödemek durumunda kalacaklardır. Çiftçimiz kâr edemeyecek hatta daha da zarara girecektir. Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası çiftçilerimizin tüm borçlarını en az 3 ay erteleyerek çiftçilerimize zor zamanında destek olarak amacını yerine getirmelidir."

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

İbrahim Uyar, MHP’den Bahşılı’ya talip

İlginizi Çekebilir

MKE destek personelleri kadroya geçmeli

İlginizi Çekebilir

MHP’de görev dağılımı yapıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58334

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171