KIRIKKALE
21°
01:13

İkindi'ye Kalan Süre

Mesleki eğitim büyük önem taşıyor

İmalat Sanayiine yönelik faaliyet gösteren firmaların mesleki eğitim merkezlerinden daha fazla yararlanması için TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği protokolü imzaladı. İmza töreninde söz alan TSO Başkanı Ahmet Varlı Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odas


ÖNEMLİ İCRAATLAR GÖRDÜK
TOBB Konferans Salonu’ndaki Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokol Töreni’nin açılış konuşmalarını TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer yaptı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özel sektörün mesleki eğitim merkezlerinden daha çok istifade etmesi gerektiğini belirterek, "Ben bu kapsamda gençlerimizi, mesleki eğitim merkezlerine kayıt olmaya, işverenlerimizi de mesleki eğitim merkezlerinden öğrenci almaya davet ediyorum." dedi. Konuşmasında, memleketin öncelikli meselesinin eğitim olduğuna inandıklarını ifade eden Hisarcıklıoğlu, “Mesleki eğitim, özel sektörün insan kaynağını karşılamada en önemli vasıta olsun istiyorduk. Bu bizim 20 senedir gündemimizde olan bir konuydu. Bakanımız Sayın Mahmut Özer’den bu konuda hem büyük destek hem de önemli icraatlar gördük." diye konuştu.


81 İLDE 81 MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile yapılan iş birliği sayesinde ülkenin ihtiyaç duyduğu insan kaynağını yetiştirmenin yanı sıra genç işsizlik oranının da OECD ortalaması olan yüzde 15'e düşürüleceğini söyledi. Bakan Özer konuşmasında, TOBB'un eğitimdeki en büyük paydaşları olduğunu belirterek, mesleki eğitimin ayağa kaldırılmasında ilk hamle olan, "81 ilde 81 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Projesi"nin de TOBB ile hayata geçirildiğini anımsattı.

MESLEK LİSELERİNİN DOLULUK ORANI YÜZDE 95
Mesleki Eğitim Merkezleri İşbirliği Protokol töreninde söz alan Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Varlı, oda tarafından faaliyete geçirilen Kırıkkale Mesleki Eğitim Merkezi hakkında bakan Özer, Hisarcıklıoğlu ve Türkiye’nin dört bir yanından toplantıya katılan oda borsa başkanlarına bilgi verdi. CNC ve kaynak alanlarında cinsiyet ve eğitim şartı gözetmeksizin meslek sahibi olmak isteyen herkesin bu mesleki eğitim merkezinden faydalanabileceklerini ifade eden Varlı, mesleki eğitimin, eğitim dünyasında yeniden cazibe merkezi haline geldiğine işaret ederek, Türkiye genelindeki meslek liselerdeki doluluk oranının 2022 LGS'de yüzde 95 olduğunu söyledi.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de genç girişimciler devir teslim yaptı

İlginizi Çekebilir

Varlı: “2023 yılında da ekonomi mücadelemizi sürdüreceğiz”

İlginizi Çekebilir

Varlı: “Mevlid Kandili müstesna bir gündür”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

60825

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171