KIRIKKALE
24°
02:31

Öğleye kalan Süre

Melike Boran İsmailoğulları “Şiddet sadece bedenlere zarar vermiyor”

MHP Kırıkkale Aile ve Kadın Komisyonu Başkanı Melike Boran İsmailoğulları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısı açıklamada bulundu. İsmailoğulları "Şiddet yalnızca bedenlere zarar vermiyor, kadınların öz saygısını ve hak arama arzusunu


“SUÇLULAR MAĞDUR İLAN EDİLİYOR”
İsmailoğulları, “Dünya üzerinde yaşayan kadınların yarısı eşlerinden şiddet görüyor. Dünyada bu yolla kaybedilen kadın sayısı 50-60 milyonu buluyor. Bunlarla birlikte, işgaller, ağır ekonomik bunalımlar ve yoksulluk kadınları şiddet cenderesine daha fazla itiyor. Diğer yandan; namus, töre cinayetleri, koca-baba dayakları, işkence medyada magazinleştirilerek sunuluyor. Şiddete uğrayan kadının ne yaptığı, ne söylediği ya da nasıl giyindiği sorgulanıyor. Fiziksel, sözel ve cinsel şiddete uğrayan kadınların bunu hakkedip hakketmediği tartışılıyor; kurbanlar suçlanıyor, suçlular ‘mağdur’ ilan ediliyor.” dedi.

“CAYRIDIRICI ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALARI GEREK”
İsmailoğulları “Bunların önüne geçmek için devletimizin kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemini caydırıcı bir şekilde cezalandırması gerekmektedir. Ayrıca şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının artırılması, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardımın yapılması, aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar yapılmalı ve anne baba eğitim programları başlatılmalıdır. Günümüzde en yaygın iletişim aracı olan medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti teşvik edici yayınlar üzerinde kendi oto-denetim mekanizmasını kurarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesi de lazımdır.” dedi.

“KADINA YÖNELİK ŞİDDETİN SON BULMASINI TEMENNİ EDİYORUM”
“Peygamber efendimiz S.A.V bir hadisinde “Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olandır"  buyurmaktadır. Bu düsturla kadınlarımız gereken değeri görmelidir. Bu duygu ve düşüncelerle 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününün hayırlara vesile olmasını ve kadına yönelik şiddetin son bulmasına vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

İlginizi Çekebilir

İsmail Bildik, Sulakyurt için başvurusunu yaptı

İlginizi Çekebilir

Baloğlu; “Gazi Mustafa Kemal, milletimizin gönlünde daima yaşayacaktır”

İlginizi Çekebilir

Melike Boran İsmailoğulları “Şiddet sadece bedenlere zarar vermiyor”

Haber Yorumları

Yorum Yaz

73992

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171