KIRIKKALE
24°
00:13

Öğleye kalan Süre

Marketler KDV indirimini olumlu karşıladı

Cumhurbaşkanlığı Kararı'yla gıdada yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülen KDV oranı etiketlere yansıdı. Kırıkkale’nin yerli firmaları AYBİMAŞ, Selenler ve Tufanlar bu indirimleri fiyatlarına yansıtmasının ardından vatandaşlar bu duruma büyük ilgi gösterdi.


RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI 
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati tarafından düzenlenen, "Türkiye Ekonomi Modeli Yeni Adımlar ve Enflasyon Tedbirleri" tanıtım toplantısında açıklanan gıdada KDV indirimine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, temel gıda ürünlerinde KDV yüzde 8'den yüzde 1'e indirildi. 

AYAN: “DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ”
Vatandaş odaklı hizmet gerçekleştiren Kırıkkale’nin gıda sektöründe yerli ve öncü kuruluşları arasında yer alan AYBİMAŞ, Selenler ve Tufanlar bu indirimi etiketlerine yansıtarak vatandaşların her zaman hizmetinde olduklarını bir kez daha göstermiş oldu. Aybimaş Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan, “Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Yapılan bu indirimler etiketlere ve halka yansıdı. İndirimlerle birlikte alışverişlerde de yoğunluk başladı. Önemli olan bu zamların tekrar gelmemesidir” dedi.

SELEN: “İNDİRİMLERLE BİRLİKTE YOĞUNLUK ARTTI”
Selenler Gross Yönetim Kurulu Başkanı Necati Selen, “Devletimizin aldığı kararla birlikte bizlerde KDV oranlarını düşürdük ve etiketlere yansıttık. Bu indirim hem vatandaşımız için hem de bizler için iyi oldu. Bu indirim fiyatlarda istikrar sağladı ve KDV oranları belirli ürünlerde eşitlenmiş oldu. Bu KDV indirimi bizlerin ürün alması noktasında da olumlu şeklide bizlere yansımış oldu. Devletimizin ve milletimizin daima yanındayız. Halkımızın indirimlerle birlikte alışverişe yoğunluğu daha da arttı” dedi.

TUFAN: “KDV İNDİRİMİNİ OLUMLU BULUYORUZ”
Tufanlar Gross Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Tufan, “Bizler her zaman devletimizin ve milletimizin yanındayız. Alınan bu karar doğrultusunda belirlenen ürünlerde bizlerde KDV oranlarını yüzde 8’den yüzde 1’e düşürdük ve bunları etiketlere yansıttık. Kırıkkale’nin yerli markası olarak elimizden gelen çaba ve gayreti en iyi şekilde gösteriyoruz. Bu KDV indirimini olumlu karşıladık. Çünkü bizimde alım yaptığımız zaman aynı şekildeki indirimi bizlerde alacağız ve bunu halka en güzeliyle yansıtmış olacağız” dedi.

MARKETLERE DENETİM YAPILIYOR 
Dünden itibaren geçerli olan indirimler için zabıta ve Ruhsat Denetim Müdürlüğü ekipleri marketlerde KDV denetimi yapmaya başladı. Denetimlerde satılan ürünlerin kasada kesilen fişlerinin KDV oranının yüzde 1 olarak kesilip kesilmediği ve raflardaki fiyat ürün etiketlerinde düzenleme yapılıp yapılmadığı kontrol ediliyor.

İlginizi Çekebilir

Benzine 32 kuruş indirim

İlginizi Çekebilir

Motorine zam geldi!

İlginizi Çekebilir

Benzine 56 kuruş zam geldi

Haber Yorumları

Yorum Yaz

81470

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171