KIRIKKALE
22°
00:40

Öğleye kalan Süre

Mahalle konaklarında Ahşap Boyama Kursu

Kırıkkale Belediyesi’nin Mahalle Konaklarında kadınlara yönelik kurslarına devam ediyor. Sanayi Mahallesi, Mahalle Konağı’nda açılan kurs ile kadınların hem öğrenmesi, hem de ekonomilerine katkı sağlamaları hedefleniyor.


YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTİYOR
Kırıkkale Belediyesi, özelikle mahallelerde yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın hayata geçirdiği Mahalle konaklarında kadınlar hem öğreniyor, hem moral kazanıyor, hem de ekonomilerine katkı sağlıyorlar. Son olarak Sanayi Mahalle Konağında açılan Ahşap Boyama kursu, mahalleli kadınların dikkatini çekiyor. 

EKONOMİYE KATKI SAĞLIYORLAR 
Ahşap Boyama kursunun hafta içi her gün 09:00 – 14:00 saatleri arasında Sanayi Mahallesi, Mahalle Konağında gerçekleştirileceğini beyan eden Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı “Tüm Mahalle konaklarımızda kursiyerlerimizin becerilerini geliştirmek ve meslek edinmelerini sağlamak amacıyla, çeşitli dallarda Halk Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle kurslarımıza devam ediyoruz. Kırıkkale Belediyesi olarak mahalleli kadınlarımızı sosyal yaşamın içine çekmek, düzenleyeceğimiz kurslarda da hem öğrenmelerini sağlamak hem de bu öğrendiklerini ekonomiye aile bütçelerine katkı sağlamalarını istiyoruz” ifadesini kullandı.

MAHALLE KONAKLARI TERAPİ MERKEZİ GİBİ
Başkan Saygılı, mahalle konaklarının kursiyerler için terapi merkezi gibi olduğunu, günlük yaşamın koşuşturmanın stresini bayanların burada atma imkanı bulduğunu söyleyerek değişik ve çeşitli kursların devam edeceğini belirtti. Sanayi Mahalle Konağında Kırıkkale Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü’nün katkıları ile açılan kurs Nisan ayına kadar devam edecek. Bahar ayında tamamlanacak kursun peşinden yine aynı Ahşap Boyama kursunun açılması programlanıyor. Kursa katılmak ya da başvurmak isteyen kadınların bizzat Sanayi Mahallesi Konağına başvurmaları gerekmekte. 

TEMEL TEKNİKLER ÖĞRETİLİYOR
Sanayi Mahalle Konağında başlanan Ahşap boyama kursunda katılan kursiyerler, ahşap boyamada temel teknikleri kullanarak, ahşap, seramik, polyester ve cam gibi yüzeyler üzerine süsleme ve vernikleme yapabilme becerisi kazanıyorlar. Bu eğitimi tamamlayan kadınlar, ahşap teknolojisi alanında hizmet veren atölyelerde çalışabilir ya da kendi atölyelerini kurarak burada bir birinden renkli ürünler çıkarabilirler. 

İlginizi Çekebilir

Mahalle konaklarında Ahşap Boyama Kursu

İlginizi Çekebilir

Saygılı, kaza geçiren işçileri ziyaret etti

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi, festivaldeki yerini aldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

59081

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171