KIRIKKALE
27°

KPSS soruları ile deneme soruları aynı çıktı

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’nda sorulan bazı soruların, bir yayınevine ait deneme kitabındaki sorularla aynı olduğu iddia edildi. Sosyal medyada soruların aynı olduğuna dair görseller paylaşıldı. 


SORULAR VE CEVAPLAR AYNI 
Milyonlarca lisans mezunu, geçtiğimiz Pazar günü yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı’na girdi. Memuriyet hayali ile sınava giren gençler, KPSS kitapçığındaki bazı soruların, bir yayınevine ait olan deneme kitabındaki sorularla aynı olduğunu fark etti. Sınav kitapçığının yayınlanması ile soruları karşılaştıran gençler, bazı soruların söz konusu yayın evi ve KPSS sorularının birebir aynı olduğunu gördü. 

ÖSYM; “İDDİALAR ASILSIZDIR”
Aynı olan soruların sosyal medyada paylaşılmasının ardından vatandaşlar duruma tepki gösterdi. ÖSYM’den yapılan açıklamada ise "2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

İlginizi Çekebilir

Önal: “Gençlerimizin umudunu çalmayın!”

İlginizi Çekebilir

Hastanelere personel alım detayları belli oldu

İlginizi Çekebilir

KPSS sınavına ilişkin yeni iddialar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

27261

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171