KIRIKKALE
19°
00:35

İkindi'ye Kalan Süre

Köyler birlik oldu, taziye yemekleri kalkıyor 

Geçtiğimiz günlerde Kırıkkale’nin Ahılı köyünde muhtarlık ve vatandaşların cenazede kaldırdığı yemek kararına bir destekte Çelebi’ye bağlı Tilkili köyünden geldi. Ahılı köyünden sonra Tilki köyünde de cenaze sonrası verilen ‘Taziye Yemeği’ kaldırıldı. 


AHILI VE TİLKİLİ KÖYÜNDE KALDIRILDI 
Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde kaldırılan fakat Kırıkkale’de sürdürülen bir gelenek haline gelen cenazedeki ‘Taziye Yemeği’ için köyler birlik oldu. Ahılı Köyü Muhtarlığının geçtiğimiz günlerde aldığı karar sonrası köyde cenaze yemeği verilmeyecek. Ahılı’dan sonra Çelebi’ye bağlı Tilkili Köyü’de cenaze yemeğine son verdi. 

ACI GÜNÜNDE BU YAPILMAMALI 
Tilkili Köyü Muhtarı Osman Ilıcan, “Tilkili Köyü Muhtarı ve Köyümüzün ileri gelenleri ile yapılan istişare sonucunda dinimizde de caiz olmayan aynı zamanda cenaze evlerinde cenaze sahibi tarafından o hassas ve acı gününde maddi ve manevi destek olma maksadıyla, cenaze sahibi tarafından yemek verilmesi adetinin kaldırılması karar alınmıştır. Yapılacak ikram Köy Konağında Köy muhtarlığı tarafından karşılanacaktır, cenaze sahiplerinden ücret alınmayacaktır. Tüm Hemşerilerimizden aynı hassasiyeti bekliyoruz.” dedi. Benzer kararların diğer köylerde de alınması bekleniyor. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Delice’de hummalı çalışma sürüyor

İlginizi Çekebilir

Kızılırmak nehrini besleyen Delice ırmağı alarm veriyor: Kuraklık çiftçileri vurdu

İlginizi Çekebilir

Delice’de metruk binalar yıkıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

37278

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171