KIRIKKALE
17°
00:14

Akşam'a Kalan Süre

Konut kapıcılığında yeni gelişme

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından konut kapıcılığı ve apartman yönetimi işyerlerini 01 Mart 2019 tarihinden önce tescil edenler kolay işverenlik kapsamına alındığı açıklandı.


KOLAYLIK SAĞLANACAK
SGK yetkilileri yaptığı açıklamada, 1 Şubat 2019 tarihinden önce tescil edilmiş konut kapıcılığı işyeri işverenlerinin kolay işverenlik kapsamına geçişte yeniden işyeri bildirgesi ve sigortalı işe giriş bildirgesi vermelerine gerek bulunmamaktadır. Ancak tescilli işyerlerinde yeni bir sigortalı çalıştırılmaya başlanılması halinde sigortalı işe giriş bildirgesi verilecektir” dedi. İlk defa sigortalı çalıştırılmaya başlanılması sebebiyle işyeri tescili yapması gereken ve kolay işverenlik kapsamına dahil olmak isteyen apartman yönetimlerinin, e-Devlet üzerinden işyeri tescil başvurularını yaparak otomatik kolay işverenliğe geçebileceklerini açıkladılar.

GİRİŞ BİLDİRGESİNE GEREK KALMAYACAK
Bir diğer kararda ise yetkililer, işverenlerden işyeri ve sigortalı işe giriş bildirgesi alınmayacağını bildirdi. “5510 sayılı Kanunun ek 9 uncu maddesi kapsamında konut kapıcılığı işyerlerinde aylık prim ve hizmet belgesi/muhtasar ve prim hizmet beyannamesi Kuruma verilmeyecektir.” İfadelerine yer verildi.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

EYT'liler SGK binalarında yoğunluk oluşturdu

İlginizi Çekebilir

Konut kapıcılığında yeni gelişme

Haber Yorumları

Yorum Yaz

31719

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171