KIRIKKALE
24°
07:0

Öğleye kalan Süre

Kolombiya’da ortaya çıkan Mu varyantı, Türkiye’de görüldü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kolombiya’da ortaya çıkan ve öldürücülük oranı daha yüksek olan Mu varyantının Türkiye’de de görüldüğünü açıkladı. Varyantın 2 kişide tespit edildiğini belirten Koca, şimdilik ilave tedbir getirmeyi düşünmediklerini bildirdi.


“MASKE, MESAFE GİBİ KLASİK KURALLARA UYALIM”
Dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kolombiya’da ortaya çıkan Mu varyantının, Türkiye’de 2 kişide tespit edildiğini belirtti. Toplumsal bağışıklık oluşuncaya kadar tedbirli olunması gerektiğini ifade eden Koca, "Yeni bir tedbir anlamında değil şu an ilave bir tedbir getirmeyi düşünmüyoruz çünkü şu ana kadar bizim yeni varyant olarak tespit ettiğimiz 2 vaka dışında olmadı 'Mu' ile ilgili. Dolayısıyla ağırlıklı Delta ve Delta Plus şeklinde ve yüzde 90'ı geçen oranda söz konusu. Giderek aşılama oranının da artışıyla vakaların aşağı doğru düşeceğini düşünüyorum ama bizim toplumsal bağışıklık oluşuncaya kadar tedbirleri, maske, mesafe gibi bildiğimiz klasik tedbirlere mutlak uyumu sağlamamız gerekiyor." diye konuştu.

MU VARYANTI NEDİR?
Kolombiya’da ortaya çıkan ve B.1.621 olarak numaralandırılan varyanta ‘Mu’ ismi verildi. Daha önceki varyantlar isimlerini Yunan alfabesinden almış Alfa, Beta, Gama ve Delta isimleri verilmişti. Yeni olan Mu varyantına Türkiye dahil olmak üzere 39 ülkede rastlandı. Varyant, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından ‘yakından izlenmesi gereken varyantlar’ kategorisine alındı. Almanya merkezli ilaç şirketi BioNTech’in CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin ise mevcut aşının Mu varyantına karşı da etkili olacağını ve herhangi bir güncellemeye şimdilik ihtiyaç duyulmadığını belirtti. 

MU VARYANTI BELİRTİLERİ NELERDİR?
Nefes darlığı, balgamlı öksürük, boğaz ağrısı, kas ve eklem ağrıları, mide bulantısı veya kusma, İştahsızlık, yüksek ateş gibi belirtiler Mu varyantı belirtileri arasında yer alıyor.

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

97847

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171