KIRIKKALE
27°
03:39

İmsak'a Kalan Süre

Kızılırmak’taki kuraklık tehlikesi büyüyor

Türkiye’nin en uzun nehri Kızılırmak, bilinçsiz sulama nedeni ile kuraklıkla karşı karşıya.


ORTALAMA SICAKLIK 9 DERECE YÜKSELDİ
Sivas’ın İmranlı ilçesinde bulunan Kızıldağ’ın 3 bin 25 metre yüksekliğinde doğan ve Sivas, Kayseri, Nevşehir, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Çorum ve Samsun illerinden geçerek Karadeniz'e dökülen Kızılırmak Nehri,  bilinçsiz sulama nedeniyle kuruma tehlikesi ile karşı karşıya. 1355 kilometrelik mesafesi ile Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak Nehri ve çevresinde hava sıcaklığının ortalama 9 derece yükseldiği belirtildi. Vatandaşları Kızılırmak’ın geleceği konusunda endişelendiren kuraklık olayının; yağmur ve kar yağışının azalması ve çiftçilerin yaptığı düzensiz sulamalar nedeniyle oluştuğu öne sürüldü.

SU ALTINDA KALAN KÖY ORATAYA ÇIKTI
Kızılırmak’ta su seviyesinin düşmesinin ardından, Sivas’a bağlı Pusat köyünün baraj altında kalan eski yerleşim yerindeki cami minaresi ve bazı ev kalıntıları gün yüzüne çıktı. Yıllardır su seviyesinin altında olan yapıların su üstüne çıkması, kuraklığın boyunu gözler önüne serdi. 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

68621

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171