KIRIKKALE
22°
03:29

İkindi'ye Kalan Süre

Kızılay, kurban bağışlarınızı bekliyor

Kurban bayramının yaklaşması ile birlikte Kızılay Kırıkkale Şubesi, vekaletle kurban kesim kapsamında vatandaşların kurban bağışını almak üzere Kurban bağışı kampanyası başlattı. Bağış standı açan Kızılay, hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.


İHTİYAÇ SAHİBİ AİLELERE İLETİYOR 
Türk Kızılay’ı Kırıkkale Şubesi, her yıl olduğu gibi bu yılda Kurban Bayramı nedeniyle hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor. Hüseyin Kahya Parkı alt girişinde yardım çadırında vatandaşların desteğini bekleyen Kızılay yetkilileri, burada yapılan bağışları ihtiyaç sahibi ailelere iletiyor.  2023 Yılı kurban fiyatlarını yurt içi 5 Bin 950 TL, yurt dışı 2 bin 650 TL olarak belirlendiğini söyleyen Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İŞLER vatandaşlarımızı kurban bağışlamaya davet etti.

154 YILDIR YARDIMLARIMIZ SÜRÜYOR
Şube Başkanı Mustafa İşler, “154 yıldır dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin ulusal ve uluslararası alanda ihtiyaç sahibi insanlara merhamet elini uzatan Türk Kızılay’ı, 2007 yılından bu yana Kızılay Kurban Modeli ile milyonlarca ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban etini yıl boyu ulaştırıyor. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi, kurban döneminde hayırseverlerden gelen kurban vekâletlerinden elde edilen etleri, ülkemizin tamamında ve dünyanın farklı bölgelerindeki binlerce ihtiyaç sahibine bir yıl boyunca 12 ay ulaştıracağız" dedi. 

KESİMLER DİNİ KURALLARA UYGUN YAPILIYOR
Kurban kesimlerinin İslami şartlara uygun şekilde yapıldığının altını çizen İşler, “Dini vecibelerini yerine getirmek isteyen hayırseverlerimizin kurbanları, Et ve Süt Kurumu veterinerleri tarafından seçilerek kurumun modern kombinalarında vekalet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı'nın ilk üç günü kesilecek. İslami şartlara uygun şekilde gerçekleştirilecek kesimlere din görevlileri, veterinerler ve noter de eşlik edecek. Kurban kesiminden sonra hayırseverlerimize mesaj ile bildirilecek. Yurt dışında kurban bağışı yapan hayırseverlerimize kurbanın hangi ülkede kesildiğini bilgisi verilecek” şeklinde konuştu.

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Kızılay, depremzedeler için yardımlarınızı bekliyor

İlginizi Çekebilir

Kızılay, her zaman ihtiyaç sahibi ailelerin yanında 

İlginizi Çekebilir

Kızılay’dan depremzedelere yardım eli

Haber Yorumları

Yorum Yaz

77965

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171