KIRIKKALE
28°
04:34

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’nin yaban hayvanları fotokapanda

Kırıkkale’de ormanlar ve çeşitli alanlara yerleştirilen fotokapanlar sayesinde izlenen yaban hayvanların doğal yaşamı gün yüzüne çıkartılıyor.


KIRIKKALE (İHA) - Doğa Koruma ve Milli Parklar Kırıkkale Şube Müdürlüğü ekiplerince, yaban hayvanlarını korumak ve popülasyonlarını takip etmek için ormanlık ve kırsal alanlardaki 25 noktaya fotokapan yerleştirildi. Fotokapanlar, yaban hayatını gözlemlemek ve türlerin gelişimini kayıt altına almak amacıyla kullanılıyor.

DOĞAL YAŞAM ALANLARINDA GÖRÜNTÜLENDİLER
Ormanlık ve kırsal alanlarda yaşamını sürdüren karaca, vaşak, tavşan, domuz ve kurt türündeki hayvanlar fotokapanlarla kayıt altına alınıyor. Görüntülerde hayvanların doğal yaşamlarında özgürce dolaştığı görülüyor. Yaban hayvanlarının davranışları üzerinde daha sağlıklı veri alınmasına olanak sağlıyor. Bu da yaban hayvanlarının davranışları üzerindeki insan etkisinin azaltılıp çalışma sahasından daha sağlıklı veri alınmasına olanak tanıyor.

 

Kırıkkale’de yaban hayvanlarının doğal yaşamı fotokapanda Kırıkkale’de yaban hayvanlarının doğal yaşamı fotokapanda Kırıkkale’de yaban hayvanlarının doğal yaşamı fotokapanda Kırıkkale’de yaban hayvanlarının doğal yaşamı fotokapanda Kırıkkale’de yaban hayvanlarının doğal yaşamı fotokapanda Kırıkkale’de yaban hayvanlarının doğal yaşamı fotokapanda Kırıkkale’de yaban hayvanlarının doğal yaşamı fotokapanda

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88075

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171