KIRIKKALE
17°

Kırıkkale’nin sinirlilik raporu açıklandı

43 ilin geçiş güzergahında bulunan Kırıkkale sinirli bir şehir mi? Kırıkkale’de sinire sebep olan şeyler neler? Hiç merak ettiniz mi? İşte tüm detaylarıyla Kırıkkale’nin sinirlilik raporu.


SİNİRLERİNİZE HAKİM OLABİLİYOR MUSUNUZ?
İç Anadolu Bölgesi’nin tam merkezinde bulunan ve 43 ilin geçiş güzergahı olan Kırıkkale’de sinirlilik üzerine bir araştırma yapıldı. Kırıkkale’de yapılan araştırma sonucuna göre Kırıkkale’nin yüzde kaç sinirli olduğunu ortaya çıkardı. Kırıkkale’de yaşayanlar olarak gerçekten sizler sinirli misiniz? Yoksa sinirlerinize hakim oluyor olayı teskin etmeye mi çalışıyorsunuz?

KIRIKKALE HALKI SİNİRLİ ÇIKTI
Türkiye’nin çeşitli bölgelerini kapsayan ve Kırıkkale’de de bir üniversitenin psikoloji bölümü tarafından yapılan araştırmaya göre, Kırıkkaleliler, Türkiye ortalamasının üzerinde sinirli bir nüfusa sahip. Araştırmada, Kırıkkale'de yaşayan 1.000 kişiden, sinirlilik düzeyleri ile ilgili sorulara yanıtları alındı. Araştırma sonucunda, Kırıkkalelilerin yüzde 40'ının "orta düzeyde sinirli", yüzde 15'inin ise "yüksek düzeyde sinirli" olduğu tespit edildi.

İŞSİZLİK, EKONOMİ, SOSYAL FAALİYET EKSİKLİĞİ
Bu oranlar, Türkiye ortalamasının sırasıyla yüzde 35 ve yüzde 10 olduğu göz önüne alındığında, Kırıkkale'nin sinirli bir nüfusa sahip olduğunu gösteriyor. Araştırmacılara göre, Kırıkkalelilerin sinirli olmasının nedenleri arasında, kentin hızlı bir şekilde gelişmesi ve nüfusun artması, işsizlik ve ekonomik zorluklar, sosyal faaliyetlerin az olması gibi faktörler yer alıyor.

DİKKAT ÇEKEN ARAŞTIRMALAR
Araştırmacılar, Kırıkkalelilerin sinirliliğinin, kentin yaşam kalitesini olumsuz etkilediğine dikkat çekiyor. Sinirliliğin, stres, kalp hastalığı, yüksek tansiyon ve depresyon gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çeken araştırmacılar, Kırıkkalelilerin sinirliliğini azaltmak için gerekli önlemlerin alınması gerektiğini belirtiyor. Bir üniversitenin Psikoloji Bölümü tarafından, "Kırıkkale'de Sinirliliğin Demografik ve Psikolojik Belirleyicileri" başlığıyla yayımlandı.

Haber:Ahmet Gökdemir

İlginizi Çekebilir

Cumhuriyet’e özel fener alayı

İlginizi Çekebilir

Oktay Vural, Kırıkkale’ye gelecek

İlginizi Çekebilir

Kur’an kursu öğrencileri, 15 Temmuz şehitleri için dua etti

Haber Yorumları

Yorum Yaz

71765

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171