KIRIKKALE
24°
02:8

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale’nin kupada ilk rakibi Hacettepe 

Ziraat Türkiye Kupası’nın 1. eleme turu kura çekimi yapıldı. Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, yine aynı ligde yer alan Hacettepe 1945 ile eşleşti. 


ELEME USULÜNE GÖRE OYNANACAK
Ziraat Türkiye Kupası'nda 1. eleme turu kura çekimi Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Bölgesel Amatör Lig'den (BAL) 14, TFF 3. Lig'den 48 takımın yer aldığı 1. eleme turunda karşılaşmalar, 26-28 Eylül tarihlerinde tek maç eleme usulüne göre oynanacak. Kura çekimi öncesinde açıklamalarda bulunan Ali Düşmez, Türkiye Kupası'nın 62. kez düzenlendiğine dikkati çekerek, şunları söyledi, "Bu turnuvada 150 takımımız var. Yani 81 ilde bu oyun oynanıyor” dedi. 

FUTBOLUN DİNAMİK YAPISI
“BAL takımlarının 1. Lig takımlarını elediği, TFF 3. Lig takımlarının üst turlara çıktığını hepimiz görüyoruz. Bunlar çok önemli. Futbolun dinamik yapısı ve heyecanı böylece artıyor. Şimdiye dek 16 farklı takım Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü. Bugün BAL'da oynayan Eskişehirspor da bu kupayı kazanan takımlardan. İlk ayaklarda Anadolu'nun gelişmekte olan illerinde bu maçların yayınlanması şehir ve futbol adına çok önemli” şeklinde konuştu. Çekilen kura sonucunda 3. Lig 1. Grupta mücadele eden Kırıkkalegücü Futbol Spor Kulübü, yine aynı ligde yer alan 3. Lig 2. Grup temsilcisi Hacettepe 1945 ile eşleşti. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

58037

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171