KIRIKKALE
21°
03:17

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’nin güzellikleri öğrencilere tanıtıldı

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından yurt genelinde hayata geçirilen "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" kapsamında Kırıkkale'de de öğrenci heyeti misafir edildi.


EVLİYA ÇELEBİ ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMI
Anadolu İmam Hatip Liselerindeki öğrencilerin ülkenin farklı il ve bölgelerinin tarihî ve kültürel zenginliklerini, farklı kültür çevrelerinde yetişmiş öğrencilerin sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanımalarını sağlama, kardeşlik duygularının gelişmesine katkıda bulunma, toplumsal sorumluluk ve gönüllülük faaliyetlerine katılma amacıyla 2022 yılının ilk gazetekale.com aylarında "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" başlatıldı. Program kapsamında Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesine, Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden 12 öğrenci ve 2 öğretmen davet edilerek misafir edildi.


DEĞERLER AÇISINDAN BİR KAYNAŞMA 
Kentte bir hafta kalan öğrenci heyeti ile bir araya gelen Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu yaptığı açıklamada, öğrencilere yönelik şehrin tanıtımıyla ilgili birçok etkinlikler düzenlendiğini belirtti. Uygulama ile farklı şehirlerde eğitim gören öğrencilerle değerler açısından bir kaynaşma sağlandığını aktaran Telefoncu, "Evliya Çelebi Öğrenci Değişim Programı" kapsamında öğrencilerin belli bir süre kendi okulları dışında bir Anadolu imam hatip lisesinde eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmelerini amaçlanmaktadır. Bilecik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinden şehrimize gelen ve bizlerin misafiri olan bir grup 11. ve 12. sınıf öğrencilerimiz ile 2 meslektaşımızı Şehit Alpaslan Yazıcı Kız Anadolu İmam Hatip Lisemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk.” 


ÖNEMLİ KAZANIMLAR ELDE EDECEK 
Bu tür programlar sayesinde öğrencilerin ülkemizin tarihi ve kültürel zenginliklerinin farkına varması, farklı bölgelerin ve yaşam koşullarını daha yakından tanımaları, sosyo-kültürel açıdan birbirlerini tanımaları ve kardeşlik duygularının gelişmesi, milli, manevi ve insani değerler açısından çok önemli kazanımlar elde edilmesine katkı sağlamaktadır." dedi.
Okul Müdürü Selma Nezir de, öğrencilerin okuldaki eğitimlerinin yanı sıra kent gezileri kapsamında kentin tarihi, turistik, kültürel bilgilendirmeler ile sembol noktalarına yönelik de çeşitli gezi ve ziyaretlerin yapıldığını söyledi. 

Haber: Ahmet Gökdemir 

İlginizi Çekebilir

Teneffüs saati değişiyor

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de Millî Eğitim Müdürü Rıza Aydın, görevine başladı

İlginizi Çekebilir

Sınıf annesi uygulaması yasaklandı!

Haber Yorumları

Yorum Yaz

65174

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171