KIRIKKALE
25°
04:45

Öğleye kalan Süre

Kırıkkaleli üreten hanımeli kadınlardan Saygılı’ya teşekkür 

Kırıkkale Belediyesi Hanımeli Pazarında tezgah açan kadınlar Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’yı ziyaret ederek desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.


AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYOR
El emeği ürünlerin yer aldığı Kırıkkale Belediyesi Hanımeli pazarda kadınlar, yaptıkları örgü, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantelin yanı sıra yöresel yiyecekleri, kışlık kurutmalık gibi ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sağlıyor.  Her Cuma ve Cumartesi günleri Büyük Şehir Parkı içerisine oluşturulan özel standlarda satışlarını yapan kadınlar hem aile ekonomilerine katkı sağlıyor hemde üreterek satış yapmanın mutluluğunu yaşıyorlar.


BİRBİRİNDEN DEĞERLİ ÜRÜNLER
3 yıldır Büyük Şehir Parkı içerisinde kendilerine yer tahsis eden Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya teşekkürlerini ileten pazarda satış yapan kadınlar ziyarette “Hanımeli pazarında üç yıldır yaptığımız satışların hepsi el ürünü el emeği göz nuru. Vatandaşlarımızın zaman zaman yoğun ilgisi olan ürünlerimizi satarak ev ekonomimize katkıda bulunuyoruz. Böyle bir yer olmasaydı bizim bu satışları yapma imkanımız kesinlikle olmazdı. Bize bu imkanı sunduğu için Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadesini kullandılar.  


HER ZAMAN YANINIZDAYIZ 
Belediye Başkan Mehmet Saygılı’da “El emeği, göz nuru bizim hep başımızın tacıdır. Burada kadınlarımızın aktif rol almaları bizim için çok önemli. Hanımeli pazarı bizim için güzel bir proje idi. 3 yıldır bu projenin sürüyor olması da beni ayrıca mutlu ediyor. Aynı zamanda Mahallerde açtığımız Mahalle Konakları Kurslarına kadınlarımızın gösterdiği ilgi de çok güzel. Üreterek ev ekonomilerine katkı sağlayan kadınlarımıza her zaman yanındayız. Hanım eli pazarından da vatandaşlarımız ihtiyaç duydukları ürünleri buradan alırsa, ziyaret ederler ise maddi ve manevi olarak destek sağlayabilirler” dedi.

Haber: Didem Ceylan Gökberk 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de açık hava sinema etkinliği

İlginizi Çekebilir

Saygılı açıkladı: “Şehrimizin hiçbir kesiminde su kesintisi yaşanmıyor”

İlginizi Çekebilir

Haşerelere karşı ilaçlama çalışmaları yapılıyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

76029

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171