KIRIKKALE
25°
01:7

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkaleli şefler, deprem bölgesinde

Kırıkkale Şefler Gastronomi Grubu, Şef Hüseyin Şipal’in önderliğinde deprem bölgesinde, depremzedelere gıda yardımı sağlıyor. Depremin ilk gününden bu yana bölgede olan ekip, günlük 18 bin adet sıcak yemek ve kahvaltı üretimi yapıyor.


VATANDAŞLAR SEFERBER OLDU
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık iki büyük deprem, Türkiye’yi derinden sarstı. Depremlerde, 10 ilde büyük çaplı hasar meydana geldi.  Binlerce binanın yıkıldığı depremde şuana kadar 12 bin 391 kişi hayatını kaybetti, 62 bin 914 kişi ise yaralandı. Yaşanan bu büyük afet sonrası tüm Türkiye adeta seferber oldu. Tüm şehirlerden insanlar varını-yoğunu deprem bölgelerine göndermeye başladı. Bazı vatandaşlar ise bizzat deprem bölgelerine giderek, oradaki yardım çalışmalarına katıldı.

SICAK YEMEK VE KAHVALTI
Kırıkkale’den de çok sayıda vatandaş, yardım çalışmalarına katılma için deprem bölgelerine gitti. Bunlardan biri de Kırıkkale Şefler Gastronomi Grubu oldu. Şef Hüseyin Şipal’in önderliğinde Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine giden Kırıkkale Şefler Gastronomi Grubu, günlük 18 bin adet sıcak yemek ve kahvaltı üretimi yapıyor. Depremin ilk gününden beri bölgede bulunan ekip, bölgedeki aş evlerine aşçı ve dağıtım elemanları da tedarik ediyor.

Gazetekale Haber Merkezi


 

İlginizi Çekebilir

Kampanyada toplanan konteynerler Pazarcık’a ulaştı

İlginizi Çekebilir

Depremzedelerin yaralarını, örgüyle saracaklar

İlginizi Çekebilir

İş insanı Kılıç’tan depremzedelere yatak desteği

Haber Yorumları

Yorum Yaz

26815

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171