KIRIKKALE
19°
01:39

Akşam'a Kalan Süre

Kırıkkale'li öğrenciler kurslarla destekleniyor

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda barınan öğrenciler İl Müdürlüğünce koordine edilen kurslarda boş zamanlarını değerlendirerek el becerilerini geliştiriyorlar.


ÖĞRENCİLER KURSLARLA DESTEKLENİYOR
Kırıkkale Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda kalan üniversite öğrencileri İl Müdürlüğünce açılan İşaret Dili Kursu, Resim Kursu, Bilgisayar Kursu, Hızlı Klavye Kursu, Ahşap Boyama Kursu ve Diksiyon Etkili Konuşma Kurslarına katılım sağlayarak derslerinden arda kalan zamanlarını değerlendiriyorlar. 1600 öğrencinin eğitim aldığı kurslarda görevli eğitmenler yapılan çalışmaların sergiler düzenlenerek katılımcıların beğenesine sunulacağını ifade etti. Yurtta barınan öğrencilerin boş zamanlarını daha verimle geçirmeleri için amaçlanan sportif ve kültürel faaliyetler kapsamında düzenlenen kurslarda öğrencilerin hünerli ellerinden sanata dönüşen çalışmalara ilgi yüksek oluyor.

ÇEŞİT ÇEŞİT EŞYA TASARLANIYOR
Öğrencilerin boş vakitlerini, kendilerini geliştirmek için değerlendirdiğini ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Hamza Güneş, “Bu kurslar bakanlığımız programı bünyesinde veriliyor. Kurslarda geri dönüşüm malzemelerinden elde edilen plastikler ve benzeri malzemelerden oyuncak, süs eşyaları, tepsiler, şekerlikler, anahtarlıklar ve benzeri objeler yapılmaktadır. Öğrencilerimiz bu kurslar sayesinde boş zamanlarını burada kendilerini geliştirerek geçiriyorlar. Yurtlarımızda barınan öğrencilerimiz ile her fırsatta bir araya gelerek görüş ve önerilerini dinlerken, aynı zamanda bu faaliyetlerimize de katılmaları hususunda tavsiyelerde bulunmaktayız” dedi.

Haber:Burak Şenol

İlginizi Çekebilir

İlkyardım her zaman hayat kurtarır 

İlginizi Çekebilir

Mayıs ayında 667 konut satıldı

İlginizi Çekebilir

Saygılı, Taksim’deki terör saldırısını kınadı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

45512

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171