KIRIKKALE
25°

Kırıkkale'de Şap Hastalığı alarmı!

Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, havaların soğumasıyla birlikte hayvanları şap hastalığına karşı aşılıyor. Şap hastalığına önlem almak amacıyla da uzmanlar besicilere uyarılarda bulunuyor.


ÇALIŞMALAR GECE GÜNDÜZ DEVAM EDİYOR
Kırıkkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü görevlileri Sonbahar Şap Aşılamaları çerçevesince büyükbaş hayvanlarda Şap hastalığına karşı bütün önlemleri aldı. Gece gündüz çalışan ekipler aşılama, kimliklendirme ve güncelleme çalışmaları yapıyor. İl ve İlçe Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şubesi Veteriner hekimler ve teknik personellerince yapılan işlemler sürüyor.

HAYVAN SAĞLIĞININ KORUNMASI AMAÇLANIYOR
Bu çalışmalar, Şap hastalığının yayılmasını önlemek ve hayvan sağlığını korumak amacıyla yapılmaktadır. Şap hastalığı, hayvanlarda ölüme neden olabilen ciddi bir hastalıktır.

17 KASIMA KADAR DEVAM EDECEK
Aşılama ve hayvanların kimliklendirme çalışmalarının, 17 Kasım 2023 tarihine kadar devam edeceği belirtildi. Bu süre zarfında, tüm büyükbaş hayvanların aşılanması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir

Yatırım yapayım derken olan paranızdan olmayın!

İlginizi Çekebilir

Buğday ve arpada verimli hasat 

İlginizi Çekebilir

‘Çök-Kapan-Tutun’ tatbikatı yapılacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

88194

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171