KIRIKKALE
25°
02:17

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale'de Roman vatandaşlara eğitim verildi

Kırıkkale İŞKUR İl Müdürlüğü, Roman vatandaşlara kişisel gelişim ve çalışma hayatı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim verdi.


KISA SÜRE ÖNCE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Roman vatandaşların yaşam koşulları ve refah düzeylerinin iyileştirilmesine yönelik yeni eylemleri içeren "Roman Vatandaşlara Yönelik Strateji Belgesi (2023-2030) ve I. Aşama Eylem Planı (2023-2025)" kapsamında 21.01.2023 tarihinde 2023/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile yürürlüğe girmişti.

FARKINDALIK OLUŞTURULDU
Bu eylem planı doğrultusunda Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Kırıkkale Roman Derneği işbirliğinde, Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı bölgelere gidilerek toplumsal entegrasyonlarını sağlamak üzere mesleki, psikososyal, sosyokültürel ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunma, iş arama becerilerini artırma ve çalışma hayatının gereklilikleri konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi.

BİLGİLENDİRME YAPILDI
İş Kulübü Lideri Murat Altıntaş ve Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ferhat Metin tarafından katılımcılara “iş arama motivasyonu, iş başvurusunda bulunma, mülakat süreci ve iş hayatına uyum sağlama konularında bilgilendirme yapıldı.

Haber:Burak Şenol
 

İlginizi Çekebilir

Diyaliz hastasına Türkyılmaz’dan sürpriz doğum günü 

İlginizi Çekebilir

Hint kenevirini sökerken yakalandı 

İlginizi Çekebilir

Dev spor kompleksi 1 yılda tamamlanacak

Haber Yorumları

Yorum Yaz

23218

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171