KIRIKKALE
25°
02:36

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de Mehmetçikler fidan dikti

Kırıkkale'de, Garnizon Komutanlığınca Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, "Türkiye Yüzyılı Mehmetçik Hatıra Ormanı" oluşturuldu.


100. YIL HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
Vali Mehmet Makas, merkeze bağlı Hasandede köyü Gazi Tepe mevkisindeki etkinlikte, hem Cumhuriyet'in 100. yılını hem de Türk'ün çağı Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcını çok farklı törenlerle kutladıklarını söyledi. Tüm coğrafyanın kurtuluşuna sebep olacak aziz milletin kutlu yürüyüşünün devam ettiğini vurgulayan Makas, şöyle konuştu: "Bu yürüyüşü hem gelecek nesillere aktarabilmek hem de dünyaya duyurabilmek adına bütün kurumlarımız kendilerine farklı görevler addettiler.”

HERKESİN VATANDAŞLIK GÖREVİ
“Bütün kurumlarımıza 100. yıl dolayısıyla yaptıkları etkinliklerden dolayı teşekkür ediyorum. Burada 2 bin 100 ağacı toprakla buluşturacağız. Kırıkkale'miz her şeyin en güzeline layık. Bugünkü faaliyetin ilimize ve ülkemize bereketler getirmesini diliyorum." Bakım Albay Tolga Topbaşoğlu da ormanları korumanın ve yeni ormanlar oluşturmanın herkesin vatandaşlık görevi olduğunu dile getirdi.

HEP BİRLİKTE FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER
Konuşmaların ardından oluşturulan hatıra ormanında Vali Makas, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, protokol üyeleri, askerler, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar, 2 bin 100 karaçam, sedir, ceviz, hünnap ve kestane fidanı ile üzüm asmalarını toprakla buluşturdu. Katılımcılara çorba ve çeşitli ikramların yapıldığı etkinlik, fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Haber Merkezi

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale’de ruhsatsız silah operasyonu

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Siyer-i Nebi Müzesi Nerede? İçinde Neler var?

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale'de ormanlık alana pullukla "100. Yıl" yazdı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

56681

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171