KIRIKKALE
22°
03:12

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale’de Kurban Bayramı namazı kaçta kılınacak?

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Kırıkkale’de bayram namazının saat kaçta kılınacağı merak konusu uyandırdı. Peki, Kırıkkale’de Kurban Bayram’ı namazı kaçta kılınacak?


DİYANET AÇIKLADI
Müslümanlar için oldukça önemli günlerden biri olan Kurban Bayramı’na sayılı günler kaldı. Kurban ibadetini yerine getirebilmek için kurbanlıklarını alan vatandaşlar, bayram namazının kaçta kılınacağını araştırmaya başladı. Vatandaşların merakını giderecek cevap ise Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan geldi. Diyanet’ten yapılan açıklamada, 20 Temmuz 2021 Salı gününe gelen Kurban Bayramı’nın birinci gününde bayram namazının 05.27’de kılınacağı belirtildi. 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Bayram namazı kılmak için öncelikle niyet edilir. Hangi bayram namazı kılınacaksa o bayramın ismi zikredilir. Örnek olarak, “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” şeklinde niyet edilir. 

1. REKÂT
-Niyetin ardından imamla birlikte hareket edilerek; tekbir alınır ve eller bağlanır.
-Sırasıyla imam ve cemaat sessizce Sübhaneke duasını okur. Sonra fasıllar halinde;
-Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
-Ardından 3. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.
-İmam; gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya ----zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
-Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.

2. REKAT
-İmam; gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler. 
-Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak  1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
-Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
-Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
-Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.
-Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.

 

 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36614

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171