KIRIKKALE
25°

Kırıkkale’de hanımeli pazarı kadınların gelir kapısı oluyor

Kırıkkale Belediyesi tarafından kadınların ev ekonomilerine destek sağlamaları amacıyla kurulan ‘Hanımeli Pazarı’nda birbirinden çeşit el emeği göz nuru ürünler yer alıyor


CUMA VE CUMARTESİ GÜNLERİ
Kırıkkale Belediyesi tarafından kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla başlattıkları ‘Hanımeli Pazarı’ her geçen gün büyük ilgi görüyor. Şehir Parkı içerisinde kurulan ve yüzlerce kadının buradan ev geçimine katkı sağladığı pazarda birbirinden çeşit el emeği göz nuru ürünler yer alıyor. Kırıkkale Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, hanımeli pazarının bir hafta sonu klasiği haline geldiğin belirtti. Paylaşımda “El işi göz nuru ürünler, el işi takılar, hediyelikler, organik gıdalar ve daha fazlası. Hanımeli pazarında her Cuma ve Cumartesi günleri ziyaretinizi bekliyor” ifadesine yer verildi.

SAYGILI’YA TEŞEKKÜR ETMİŞLERDİ
El emeği ürünlerin yer aldığı pazarda kadınlar, yaptıkları örgü, çocuk elbiseleri, takı, süs eşyaları, iğne oyası, dantelin yanı sıra yöresel yiyecekleri, kışlık kurutmalık gibi ürünlerin satışını gerçekleştirerek aile bütçelerine katkı sağlıyor. Cuma ve cumartesi günleri kurulan alanda kadınlar, kendileri için özel olarak oluşturulan stantlarda satışlarını yapıyor. Farklı bir konsept ile Kırıkkaleliler ile buluşan pazarda, korona virüs kuralları da titizlikle uygulanıyor. Geçtiğimiz günlerde hanımeli pazarında yer alan kadınlar Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’ya makamında bu destek için teşekkür ziyaretinde bulunmuşlardı.

İlginizi Çekebilir

Kırıkkaleli öğrenciler 400 kg atık pil topladı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesi, Pazarcık ile kardeş oldu

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Belediyesinden okul servislerine sıkı denetim

Haber Yorumları

Yorum Yaz

13620

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171