KIRIKKALE
25°
03:13

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale'de hangi köye neler yapılıyor?

Kırıkkale Valiliği’ne bağlı İl Genel Meclisi, Ekim ayında düzenlediği toplantıların raporlarını yayınladı. Raporda Kırıkkale’nin hangi köyüne ne gibi yatırım yapılacağı merak konusu oldu. İl Genel Meclisi’nin aldığı kararlar haberimizde.


RAPORLAR KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI
Kırıkkale’nin hangi köylerine ne gibi yatırımlar yapılacak? Hangi köylerde eksik çalışmalar giderilecek. Merak edilen tüm detaylar bu haberde. Kırıkkale İl Genel Meclisi, Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıların özetleri doğrultusunda hangi köye ne gibi yatırımların yapılacağı ve devam eden yatırımlar hakkında bilgiler aktarıldı.

TOPLANTI TARİHİ: 02 EKİM 2023
1- Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edilerek toplantının yapılmasına geçildi.

2- 06.09.2023 tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- İlimiz Yahşihan İlçesi Kılıçlar Köyü 302 ve 303 adada kayıtlı taşınmazın İmar Planı Değişikliğinin İl Genel Meclisince onaylanması talebinin İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- İl Özel İdaresi Makine Parkında çeşitli arızalarından dolayı atıl durumda bulunan araçların, İl Özel İdaresine ait Çeşnigir Yöresel Ürünler Pazarlama ve Personel Hizmetleri A.Ş’ ye bedelsiz devredilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- Bir sonraki birleşimin 03 Ekim 2023 Salı günü saat: 10.00’da yapılmak üzere birleşime son verildi.

TOPLANTI TARİHİ: 03 EKİM 2023
1- Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 02.10.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- İlimiz Yahşihan İlçesi Hisar Köyü içme suyu tesisinde, Teknik Elemanlarca belirlenecek tesis yenileme, sondaj veya yeni kaynak çalışmasının İl Özel İdaresinin 2024 yılı planlama ve çalışmalarına dahil edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- İl Özel İdaresince köylere yapılan çalışma ve yardımların içinde, Köy Konaklarına yapılacak yardım veya çalışmaların, hayati önem arz eden ihtiyaçların karşılanmasından sonra, çalışmalara dahil edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- İlimizde ve İlçelerde buğday ve arpa ekim döneminde, ekimi yapılacak olan arpa ve buğday çeşitleri hakkında Tarım İl ve İlçe Müdürlükleri ile İl Özel İdaresince ne gibi çalışmaların yapıldığı talebinin Tarım ve Hayvancılık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

6- İl Özel İdaresi Destek Hizmetleri harcama biriminde yürütülecek hizmetler için 2.000.000,00.-TL. tutarlı Ek Ödenek talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

7- Bir sonraki birleşimin 04 Ekim 2023 Çarşamba günü saat: 10.00’da yapılmak üzere birleşime son verildi.

TOPLANTI TARİHİ: 04 EKİM 2023

1-Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 03.10.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- İlimiz Sulakyurt İlçesi Danacı Köyü bağlantı yoluna zarar veren dere yatağında ihtiyaç duyulan çalışmaların belirlenmesi için İl Özel İdaresi Teknik Elemanlarınca inceleme yapılmasına mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- İlimiz Balışeyh İlçesi Beyobası Köyü 182 ada 5 parsel nolu taşınmaz üzerine Güneş Enerji Santrali yapılmak üzere hazırlanan İmar Planının İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- İlimiz Keskin İlçesi Cabatobası Köyü 115 ada 24 parsel nolu taşınmaz üzerine Güneş Enerji Santrali yapılmak üzere hazırlanan İmar Planının İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

6- İlimiz sınırları içerisinden geçen Kızılırmak Nehri Havzasında bulunan köylerin atık sularının çevre kirliliğine neden olması için çalışma yapılması talebinin Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

7- Bir sonraki birleşimin 05 Ekim 2023 Perşembe günü saat: 10.00’da yapılmak üzere birleşime son verildi.

TOPLANTI TARİHİ: 05 EKİM 2023
1-Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 04.10.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- İlimiz Keskin İlçesi Köprü Köyü Mezarlık İstinat Duvarında kullanılmak üzere 50.000,00.-TL. Seyifli Köyü Köy Konağı tamir bakım onarımında kullanılmak üzere 150.000,00.-TL. ödenek aktarılmasına mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- Merkez Karacalı ile Kızıldere Köyü bağlantı yoluna bariyer yapılması ve Kazmaca-Kalecik bağlantı yolunun önümüzdeki yıl Beton Yol Çalışmalarına dahil edilebilmesi için, İl Özel İdaresi Teknik Elemanlarınca gerekli incelemenin yapılarak işin mali boyutunun belirlenmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan Şirketin “Dinek Yöresel” markasıyla ürünlerinin yaptığı alım satımın çiftçilere katkısı hakkında çalışma yapılması talebinin Sanayi ve Ticaret Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

6- Bir sonraki birleşimin 06 Ekim 2023 Çarşamba günü saat: 10.00’da yapılmak üzere birleşime son verildi.

TOPLANTI TARİHİ: 06 EKİM 2023
1-Yoklama yapıldı, çoğunluğun bulunduğu tespit edildi, toplantının yapılmasına geçildi.

2- 05.10.2023 Tarihli toplantı tutanak özeti mevcudun oybirliğiyle kabul edildi.

3- İlimiz Yahşihan İlçesi Kılıçlar Köyü 302 ve 303 ada nolu taşınmazların İmar Planı Değişikliğinin onaylanmasına mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

4- İlimiz Balışeyh İlçesi Beyobası Köyü 182 ada 5 parsel nolu taşınmaz üzerine Güneş Enerji Santrali yapılmak üzere hazırlanan İmar Planının onaylanmasına mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

5- İlimiz Keskin İlçesi Cabatobası Köyü 115 ada 24 parsel nolu taşınmaz üzerine Güneş Enerji Santrali yapılmak üzere hazırlanan İmar Planının onaylanmasına mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

6- İl Özel İdare Kanunu ile Mahalli İdareler Bütçe ve Muhasebe Yönetmeliğine göre hazırlanan 2.000.000,00.TL.’nin Ek Ödenek olarak verilmesi İl Genel Meclisince onaylandı.

7- Keskin İlçesi Cinali Köyünde bulunan Himmet Dede Türbesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce gerekli incelemenin yapılması, hazırlanacak raporun İl Genel Meclisine sunularak önümüzdeki yıl çalışma ve programlarına dahil edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

8- İlimiz Karakeçili İlçesinin tarihi turizme katkıları kapsamında araştırma yapılması talebinin Turizm Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

9- İlimiz Sulakyurt İlçesine bağlı Alişeyhli Köyünde Solar Güneş Enerji Sistemi için ihtiyaç duyulan 50.000,00.-TL. ödeneğin, İl Özel İdare Bütçesinden Sulakyurt İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarma yapılması talebinin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

10- İlimiz Delice İlçesine bağlı Elmalı Köyünde kanalizasyon yapılması için çalışma yapılması talebinin incelenip değerlendirilmek üzere Alt Yapı Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

11- İlimiz Bahşılı İlçesine bağlı Çamlıca Köyünde yaşanan içme suyu sıkıntısının aşılması için gerekli çalışmaların yapılması hususunda komisyon çalışması yapılması talebinin incelenip değerlendirilmek üzere Köye Yönelik Hizmetler Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

12- İlimiz Yahşihan İlçesinde bulunan Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmenleri ve İdarecileri tarafından hazırlanan “Erasmus Otomotiv Stajı ile İstihdam Avantajı” Projesi kapsamında yurt içinde ve yurt dışında staj eğitimi gören öğrencilerin nasıl bir eğitim aldığı, alınan bu eğitimle öğrencilerin hangi konularda ve nasıl bir deneyim kazandığı ve proje kapsamında üretilmiş bir prototip veya üretime yönelik bir çalışma yapılıp yapılmadığı talebinin Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

13- İlimiz Merkez İlçesine bağlı Dağevi Köyü ile Merkez Aşağımahmutlar Mahallesi arasında bulunan yaklaşık 9 km.lik yolda bakım çalışmalarının yapılması talebinin Ulaştırma ve Enerji Kaynakları Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

14- Ülkemizde yaklaşık 46 ilde kurulu bulunan SEM (Sporcu Eğitim Merkezinin) İlimizde de kurulması için ne gibi çalışmaların yapılabileceği, gerekli alt yapı, bina ve yeterli spor tesisinin bulunup bulunmadığı, SEM’in İlimize kurulması halinde şehrimize, gençlere ve sporculara ne gibi katkıların sağlayabileceği talebinin Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

15- İlimiz Balışeyh İlçesine bağlı Beyobası Köyünde bulunan, “Arslan Bey Konağına” ve çevresine kapsamlı bir restorasyon çalışmasının yapılıp yapılamayacağı yine Kenanbeyobası Köyü 21. pafta 1772 parselde bulunan ve 22 yıl önce 1.derece sit alanı ilan edilen (tepe yerleşmesi ve tünel olarak belirlenmiş) yerle alakalı 22 yıldır ne gibi çalışmaların yapıldığı talebinin Araştırma ve Geliştirme Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

16- İlimiz Balışeyh İlçesine bağlı Beyobası Köyü 142 ada 1, 2 ve 3 parsel nolu taşınmazlar üzerine Güneş Enerji Santrali yapılmak üzere hazırlanan İmar Planının onaylanması talebinin incelenip değerlendirilmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

17- İlimiz Balışeyh İlçesine bağlı Kulaksız Köyü 261 ada 84, 88, 90, 91 ve 92 parsel nolu taşınmazlar üzerine Güneş Enerji Santrali yapılmak üzere hazırlanan İmar Planının onaylanması talebinin incelenip değerlendirilmek üzere İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edilmesine mevcudun oybirliğiyle karar verildi.

18- Bir sonraki toplantının 01 Kasım 2023 Çarşamba günü saat: 10.00’da yapılmak üzere toplantılara son verildi.

İlginizi Çekebilir

Ekmeğin içinden ip çıktı!

İlginizi Çekebilir

Romanya’dan Kırıkkale’ye geldiler

İlginizi Çekebilir

Şampiyonluk için kulaç attılar

Haber Yorumları

Yorum Yaz

55802

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171