KIRIKKALE
25°
03:45

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale’de "engelsiz" buluşma

Kırıkkale İl Müftülüğü, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle engelli bireylere yönelik birçok etkinlik düzenliyor.


RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU
Kırıkkale İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü ve TDV Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları organizesinde "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" münasebetiyle sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla engelli bireylere yönelik birçok etkinlik düzenledi. Bu kapsamda "3 Aralık Dünya Engelliler Günü " münasebetiyle İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İl Müftü Yardımcı Turan Arslanoğlu, İl Müftü Yardımcı Kübra Göker, TDV Kırıkkale Şubesi Kadın Kolları Başkanı Emine Çavdar ve müftülük personeli İl Müftülüğü Engelli Koordinatörü Ayşe Er Eliaçık organizesinde İşitme Engelli Kur’an Kursu öğrencileri, öğrencilerin aileleri ve engelli vatandaşlarla kahvaltı programında bir araya geldi.

ONLARIN ENGELLİ OLUŞUNA BAKILMAMAKTA
İl Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleşen programda bir konuşma gerçekleştiren Müftü Yaşar, "Yaratılmışların en mükemmeli ve en şereflisi olan, alemde var olan, her şey hizmetine sunulan insanın Allah katındaki değeri îman, ibadet, sâlih amel, takva ve güzel ahlakı nispetindedir. Çünkü Allah insanları bu açıdan değerlendirmekte, onların fizik yapılarına, renklerine, ırklarına, cinsiyetlerine, sağlam veya engelli oluşlarına bakmamaktadır "ifadelerini kullandı.

ASIL ENGELLİLİK, MANEVİ ENGELLİLİKTİR
“Asıl engelliliğin manevi engellilik olduğunu belirten İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Bakara Süresi 18. Ayetini hatırlatarak "Ahiret hayatında görme, duyma ve konuşma engelli olmak; hakîkî ve mecâzi anlamda, kâfirler için gerçekten kör, sağır ve dilsiz olmaları veya kendilerini sevindirecek şeyleri görememeleri, duyamamaları ve delil ile konuşamamalarıdır." dedi

Kahvaltı programının akabinde İşitme Engelli Kur’an Kursu öğrencileri ve aileleri kısa süre önce açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın da katılımıyla gerçekleştirilen ve içerisinde Asrı Saadet Müzesi, Mescidi Rağbet, Kuran Kursu ve Kütüphane gibi bölümlerin bulunduğu "Mescidi Rağbet İslami Değerler Külliyesini" ziyaret etti.

DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI
Külliye içerisinde Sakal-ı Şerif, kutsal emanetler, Kabe örtüleri ve tarihi Kur’an-ı Kerim’leri barındıran müzeyi de gezen gençler, yetkililer tarafından bilgilendirildi. Programa katılan öğrenciler ve aileleri "3 Aralık Dünya Engelliler Günü " münasebetiyle engellilere yönelik yapılan etkinliklerden memnuniyetini dile getirerek İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar başta olmak üzere programda emeği geçen tüm müftülük personeline teşekkür ettiler. Diğer taraftan İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, beraberindeki görevlilerle Irmak köyünde bulunan Özel Bozdemir Engelli Bakım Merkezini ziyaret ederek, engelli vatandaşlarla tek tek sohbet etti.

Haber:Süleyman Ok 

İlginizi Çekebilir

Yahşihan Türkiye birincisi 

İlginizi Çekebilir

İki motosiklet çarpıştı, 2 kişi yaralandı

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Büyük Anadoluspor’un ismi değişiyor 

Haber Yorumları

Yorum Yaz

46322

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171