°

Kırıkkale’de ekmek satışında yeni dönem!

Kırıkkale’de ekmek satışında yeni dönem!


KIRIKKALE’DE DE UYGULANACAK

Ayrıca ekmek kabaracak, iyi pişecek fakat yanmış olmayacak. Günlük, sıcak üretim yapıldığını söyleyen fırıncılar karara, "Etikete ne gerek var" diyerek tepki gösterdi. TSE'nin fırınlardaki ekmek satışına getirdiği yeni düzenlemeler dikkat çekti. Buna göre, ekmeğin üzerine fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan un ve son kullanma tarihi yazılması zorunlu olacak.

KAĞIDA SARILACAK YA DA POŞET OLACAK

Türk Standartları Enstitüsü (TSE), fırınlardaki ekmek satışında yeni düzenlemeye gitti. Yeni standartlar getirilirken, ekmeğin kabarması, iyi pişmesi ve yanmış olmaması zorunlu kılındı. Fırının adı, nerede, ne zaman üretildiği, kullanılan unun adı, son kullanma tarihi yazılı olacak. Ekmeğe elle temas edilmemesi için ya kağıda sarılacak ya da poşete koyulacak.

FIRINCILAR DURUMA TEPKİ GÖSTERDİ

Ekmeğe getirilen yeni düzenlemelere tüketicilerin tepkisi olumlu oldu. Kararlar, fırıncılar tarafından ise tepkiyle karşılandı. Sıcak satış yaptıklarını, ekmeği akşama kadar bekletmediklerini söyleyen fırıncılar, etiket düzenlemesinin de ekstra maliyet getireceğini belirtti.

İlginizi Çekebilir

İslami Değerler Külliyesi sizleri bekliyor

İlginizi Çekebilir

Süleymaniye Koleji’nde öğrenciler başkanlık için yarıştı

İlginizi Çekebilir

Bahattin Akyön’den AK Parti’ye ziyaret

Haber Yorumları

Yorum Yaz

44095

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171