KIRIKKALE
19°

Kırıkkale’de bunu yapana 1 Kasım’dan itibaren 100 bin TL ceza!

Kimliğini gizleyerek otomobil, ev ve her türlü taşınmaz mal ilanları verenlerin başı bu uygulama ile başı bir hayli ağrıyacak.


100 BİN LİRA CEZA UYGULANACAK
Kasım ayından itibaren taşıt, ev veya vb. malını satmak için ilan vermek isteyenler e-Devlet veya Web Tapu üzerinden kimlik doğrulaması yapmak gerekecek. Kendi malı olmayan veya satış yetkisi bulunmayan ürünler için ilan verenlere 100 bin lira ceza uygulanacak.

1 KASIMDA YENİ DÖNEM BAŞLIYOR
İlan sitelerinde gerçekliği olmayan, fiyat artırımı ve dolandırıcılık içeren ilanlar nedeniyle taşınmaz ve ikinci el araç ticaretinde alınan tedbirlere bir yenisi daha ekleniyor. İlan sitelerindeki tüm kişiler, ilan vermek için kimlik doğrulaması yaparak veya satış yetkisine sahip olduğunu kanıtlayarak işlemlerini devam ettirebilecekler. Bu doğrulama işlemleri ise e-Devlet veya Web Tapu aracılığıyla gerçekleştirilecek.

AMAÇ; SAHTEKARLIĞI ENGELLEMEK
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılacak bu düzenleme sayesinde ilan sitelerinde kimliğini gizleyerek sahte hesaplar üzerinden ilan veren ve piyasa fiyatlarını manipüle eden kişilerin önünün kapanması hedefleniyor. Piyasaya göre çok yüksek fiyatlar belirleyen ve birden fazla ilan vererek piyasayı etkilemeye çalışan kişilere izin verilmeyecek. Bu tür faaliyetlerin tespit edilmesi durumunda, cezalar 10 bin liradan 100 bin liraya kadar çıkabilecek.

ARTIK YETKİ BELGESİ İSTENECEK
Emlak komisyoncuları ve oto galeri sahipleri, artık kendilerine ait yetki belgeleri ile doğrulama yaparak ilan verebilecekler.

SAHTE İLANLARA GÖZ AÇTIRILMAYACAK
Günümüzde vatandaşların en çok karşılaştığı sahte ilanların önüne geçmek için ise 3 aşama izlenecek. İlk olarak, satış veya kiralama için uygun olan otomobil veya gayrimenkulün gerçekliğinin doğrulanması gerekecek. İkinci olarak, ilan verecek kişinin bu mal ile bir bağlantısının olması gerekecek. Son olarak, ilan veren kişinin, mal ile doğrudan bağlantısı olmasa bile bunu ispat etmesi gerekecek.

Haber:Sibel Pehlivanlı

İlginizi Çekebilir

Akraba evliliği, Akdeniz anemisini tetikliyor

İlginizi Çekebilir

Vali Makas ziyaretçileri kabul ediyor

İlginizi Çekebilir

Yaz Kur’an kursları tüm hızıyla devam ediyor

Haber Yorumları

Yorum Yaz

21905

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171