KIRIKKALE
22°
01:58

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi'nde "Düşünce Eğitimi" verildi

Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programı tarafından “Düşünce Eğitimi” konulu program düzenlendi.


ÜNİVERSİTEDEN TAM KATILIM
Kırıkkale Üniversitesi Akademik, idari personelinin ve öğrencilerin katıldığı programın konuğu Sağlık Yönetimi Uzmanı Emekli Sağlık Albay Vahit Öz’dü. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Vahit Öz’ün “Düşünce Eğitimi” konulu sunumla devam etti.

“TEKNOLOJİ, DÜŞÜNMEKTEN UZAKLAŞTIRIYOR”
Emekli Sağlık Albay Vahit Öz sunumunda düşünme ile ilgili sunumunda, ”Neden düşünmeliyiz? Dünya artık bir köy. Birileri bize ‘siz düşünmeyin sizin yerinize biz düşünür ve karar veririz’ demekte. Birileri bizi kontrol ve yönetmek istemekte. İnsanlar robotlaşıyor, robotlar insanlaşıyor. Teknolojik gelişmeler bizi ‘düşünme’ eyleminden uzaklaştırıyor. İnsan olduğumuzun farkına varmak için düşünmeliyiz. Bu ülkede yaşıyor ve yaşamak istiyorsak, üretmeliyiz, öğrencilere bilgiden önce düşünmeyi öğretmeliyiz. Toplumlarda büyük gelişmelerin olabilmesi için, mutlaka düşünme metotlarının temel yapısında büyük bir değişimin gerçekleşmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

ÖZ’DEN KUTSAL KİTABA VURGU
Öz, sunumun devamında Kuran-ı Kerime’de vurgu yaptı “Kutsal kitabımızın birçok ayetinde de düşünme kavramına dikkat çekilmiş ve düşünmemiz istenmiştir. Enfal süresi yirmi ikinci ayetinde de düşünmenin öneminden bahsedilir. ‘Çünkü yeryüzünde dolaşan canlıların Allah katında en kötüsü anlamayan ve düşünmeyen sağırlarla dilsizlerdir’ der ayet. Ayrıca yeryüzünde insanoğlunun ürettiği her şey: medeniyet, kültür, teknik, teknoloji, bilim, felsefe, sanat vb. hepsi düşünmenin ürünüdür” şeklinde konuştu.

ÖZ’E TEŞEKKÜR EDİLDİ
Program, Vahit Öz’e teşekkür belgesinin verilmesinin ardından sona erdi.

Haber:Burak Şenol
 

İlginizi Çekebilir

Aslan: “Kırıkkale Üniversitesi hedeflerine başarıyla ilerliyor”

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi artık Endonezya İslam Üniversitesi ile ortak

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi'nden tavsiye semineri

Haber Yorumları

Yorum Yaz

64400

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171