KIRIKKALE
24°
02:36

İkindi'ye Kalan Süre

Kırıkkale Üniversitesi işçileri haklarını istiyor!

Kırıkkale Üniversitesi’nde çalışan Öz Büro İş Sendikası üyesi işçiler, toplu iş sözleşmelerinde verilmeyen hakları için eylem yaptı. İşçiler, seslerini yetkililere duyurmaya çalıştı. Bazı işçiler ise 'Çalışıyorum, hizmet ediyorum, hakkımı alamıyorum’ şekl


YETKİLİLERE SESLERİNİ DUYURMAYA ÇALIŞTILAR 
Öz Büro İş Sendikasına bağlı yaklaşık 300 işçi, Kırıkkale Üniversitesi ile imzalanan toplu sözleşme sonucunda verilmeyen hakları için eylem yaptı.  Üniversite A kapısı önünde 'gazetekale.com' buluşan işçiler, ellerindeki çeşitli pankartlar ve sloganlar atarak yetkililere seslerini duyurmaya çalıştılar. Eylemde işçiler adına açıklama yapan Öz Büro İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Alper Gökçek, “23 Haziran 2023 tarihinde Kırıkkale Üniversitesinde imzalamış olduğumuz toplu iş sözleşmemiz yıllardır verilmeyen hakların alındığı onurlu bir mücadelenin sonucudur; Fakat bu onurlu sözleşmenin mutluluğu maalesef üniversite yönetiminin gereksiz uygulama ve yaptırımları ile kursağımızda bırakılmaya çalışılıyor” dedi.  

4 ÇEŞİT YEMEK HAKKI ELLERİNDEN ALINDI 
Gökçek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Geriye dönük mesai ve sorumluluk zammı farklarımız hala yatırılmamıştır.  Yemek ücretlerinin artışı sonrası, menüler değiştirilmiş, diyetisyen kontrolünden çıkmış,  doyurucu olmaktan ve hijyenden uzak bir hale gelmiştir. Hafta sonu çalışanlara yemek yerine kumanya uygulamasına başlanmış ve işçinin 4 çeşit yemek hakkı ellerinden alınmıştır. Güvenlik çalışanlarının vardiya saatleriyle oynanmış, ilçe ve dış birimlerdeki gece görevlileri ulaşım hakkından mahrum bırakılmışlardır.”  

TELEFONLARA CEVAP VERİLMİYOR 
“Bu sorunların çözümü için defaten aradığımız üniversite yönetimi telefonlarımıza çıkmamakta ve randevu vermemektedir. Üniversitenin en kıymetli varlığı olan işçilerin istek, talep ve sosyal haklarına kulak tıkayan üniversite yönetimini kınıyor. Bu gereksiz tutumdan vazgeçmedikleri takdirde ÖZ BÜRO İŞ SENDİKASI olarak tüm yasal yollara başvuracağımızı kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi. Konuşmanın ardından eylem olaysız şekilde sonlandı. 

Haber: Sema Nur Çakmak (Stajyer) 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi ile Arjantin arasında işbirliği protokolü 

İlginizi Çekebilir

Ülkü Ocaklarından üniversite standı 

İlginizi Çekebilir

Kırıkkale Üniversitesi’nde 4 bölüm açıldı

Haber Yorumları

Yorum Yaz

98958

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171