KIRIKKALE
25°
05:21

İmsak'a Kalan Süre

Kırıkkale Belediyesi aşure geleneğini sürdürdü 

Her yıl Muharrem Ayı’nda vatandaşlara aşure ikramında bulunan Kırıkkale Belediyesi, geleneğini bu yılda sürdürdü. Cuma namazı çıkışı aşureler cami cemaatine ikram edildi.


BERABERLİK VE KARDEŞLİK DEMEK
Bir takım ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Kırıkkale’ye gelen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile birlikte Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, AK Parti Milletvekili Mustafa Kaplan ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cuma namazı çıkışı vatandaşlara aşure dağıttı.  Saygılı, Muharrem Ayı’nda aşure geleneğinin devam ettiğini belirterek “Öncelikle Vatandaşlarımızın Muharrem Ayını bir kez daha kutluyorum. Kırıkkale Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden buyana yıllardır devam ettiğimiz aşure geleneğimizi bu yıl da sürdürdük. Aşure demek bolluk, bereket ve kardeşlik demek. Allah birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin” dedi.

ÇETİN PAŞA’DA KATILDI
Bu yıl aşure dağıtım programına bir takım ziyaretler için Kırıkkale’de bulunan Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’de katılarak cemaate ikramda bulundu. Ayrıca Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, Milletvekili Mustafa Kaplan ve AK Parti İl Başkanı Engin Pehlivanlı da programa katılım sağladılar. 

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİLER 
Belediyenin ikram ettiği aşureden tadan vatandaşlar ise, “Kırıkkale Belediyemiz tarafından her yıl Muharrem ayında dağıtılan bereket, paylaşım ve hoşgörünün sembolü olan aşurede yedik. Her yıl olduğu gibi bu yılda aşure çok güzel yapılmış. Böyle bir etkinliği her yıl bizlere sunan Kırıkkale Belediye Başkanımız Mehmet Saygılı’ya ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Haber: Abdulsamet Yıldırım (Stajyer)

İlginizi Çekebilir

Başkan Saygılı, yeni mezarlık alanında çalışmaları inceledi

İlginizi Çekebilir

CHP’den vatandaşlara aşure ikramı 

İlginizi Çekebilir

Ana borularda bakım nedeniyle sular kesilecek

Haber Yorumları

Yorum Yaz

36262

Hakkımızda

Kirikkalehaber.net'de kırıkkale'ye dair önemli haberleri, Kırıkkale son dakika haberlerini ve Kırıkkale ile ilgili gelişmeleri, hava durumu ve namaz vakitlerini bulabilirsiniz.

Uygulamamız

Üyeliklerimiz

İha üyesidir

İletişim

Ovacık Mah. 590. Sk. Gökarık Apt. No: 5/6 Kırıkkale

info@gazetekale.com

03183331171

03183331171